Orhideea – cadoul sofisticat pentru Ziua Indragostitilor. Cum o cumperi de la florarie?

(photo credit: pixabay)

Ziua Indragostitilor se apropie. Ca sa-ti surprinzi persoana iubita sau daca iti sarbatoresti aniversarea casatoriei, orhideea nu trebuie sa-ti lipseasca din cadou. O poti cumpara de la florarii sau din unele supermarketuri.
Oferta este diversa. Cand intri intr-o incapere plina de orhidee, colorate toate si in ghivece dragute, sigur nu stii pe care sa o alegi. Te voi ajuta eu. Tine cont de urmatoarele lucruri:

1. Pret. In general, acesta depinde de munca depusa pentru obtinerea florii si de perioada ei de cultivare.

2. Uita-te la marimea ghiveciului, la numarul de flori si la cati muguri sunt pe fiecare crenguta. Daca toate florile sunt in ghivece micute, desi ele sunt mari, mai bine evita sa cumperi de acolo.

3. Verifica planta cu atentie. Una sanatoasa are frunzele si tulpinile curate. Daca ai observat o pata, e foarte probabil sa fie o ciuperca.

4. Orhideea cu frunze galbene trebuie evitata. Fie a fost udata in exces, fie deloc.

Citeste si Orhideea – stropul de culoare din orice incapere

5. Evita florile moi. Atinge usor o floare sau tulpina. Pare moale, lipsita de vlaga? Cel mai probabil, orhideea a fost expusa prea mult unui hormon de crestere. Nu o cumpara. Altfel s-ar putea ca, in numai cateva zile, sa o arunci.

6. Nu cumpara orhideea cu petalele moi, lipsite de culoare, lovite sau usor ofilite. In caz contrar, se va usca foarte repede. Daca vezi ca o floare arata asa rau, inseamna ca nu a fost transportata si depozitata in conditii optime ori ca nu a fost bine ingrijita in sera.

7. Ai grija la modul in care o transporti dupa ce o cumperi. Ideal ar fi sa nu o expui unei temperaturi mai mici de 12 grade Celsius si mai mare de 16 grade. De asemenea, fereste-o de curent. Tine-o intr-o cutie de carton pana ajungi acasa. Schimbarea de atmosfera o afecteaza destul de mult.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Orhideea – cadoul sofisticat pentru Ziua Indragostitilor. Cum o cumperi de la florarie?“

Lasa un comentariu