La ce sa fii atent atunci cand te muti in chirie

(photo credit: pixabay)

A sta in chirie e mult mai confortabil decat a imparti o camera de camin studentesc cu patru-cinci persoane. De multe ori reprezinta varianta cea mai la indemana si cand e vorba de o familie numeroasa. Cum alegi insa locuinta potrivita? Ce anume trebuie sa ai in vedere?
Intrucat vorbim de mutat si de un spatiu pentru care platesti, ca sa ai confort cat de cat, agentii imobiliari si nu numai recomanda mare atentie la urmatoarele aspecte:

1. Promisiuni. Unii proprietari iti pot promite ca in numai o luna vor monta centrala. Altii iti vor spune ca te vor ajuta sa faci curatenie ori ca vor termina foarte repede reparatiile in curs. Nu te lasa in baza lor. Mai bine cauta-ti alta locuinta, iar pe cea din respectivul moment trece-o pe lista de rezerve.

2. Curatenie si decor. Cine s-ar muta intr-o locuinta murdara, in care nu s-a facut curat si nu s-a mai dat igienizat de foarte mult timp? Daca ai intrat intr-un asemenea apartament si ai gasit si mobilier foarte vechi, mai bine renunta la respectivul spatiu. Este clar ca proprietarul nu investeste nimic in el si sigur nu te vei simti confortabil acolo.

3. Eventualele reparatii. Verifica cu atentie bateriile de la chiuvete si cada, deschide si inchide ferestrele, testeaza patul etc. Trebuie sa-ti dai seama daca se merita sau nu sa te muti.

4. Minimum de electrocasnice si mobilier. Cand stai in chirie, se presupune ca nu ai prea multe lucruri. Deci trebuie sa gasesti ce ai nevoie acolo unde te muti. Din nici o locuinta nu trebuie sa lipseasca aragazul, frigiderul, masina de spalat si bineinteles, dulapurile, patul, masa si scaunele.

Citeste si Cum sa decorezi un apartament inchiriat

5. Cheltuieli cu intretinerea. Evident, e mult mai bine daca alegi o locuinta ale carei cheltuieli lunare sunt mici. Asadar, incearca sa gasesti un apartament care are izolatie exterioara si poate si interioara, care nu e pozitionat intr-un colt al blocului, care nu e la ultimul etaj si care e dotat cu centrala termica.

6. Cheltuieli neprevazute. Poate nu ai cablu TV, poate nu ai internet. Sumele in discutie nu te vor deranja, atat timp cat nu li se vor adauga si altele.

7. Siguranta si zgomot. Fii atent la zona in care te gandesti sa te muti. De asemenea, asigura-te ca nu ai prin preajma restaurante si terase. In timpul sezonului cald iti va fi foarte greu sa te odihnesti, iar asta din cauza decibelilor de la boxele audio.

8. Spatiu suplimentar. In cazul unui apartament vorbim de loc de parcare, balcon si de o boxa. Daca insa te muti la casa, intereseaza-te in privinta curtii.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “La ce sa fii atent atunci cand te muti in chirie“

Lasa un comentariu