Ghidul gospodinei inainte de sarbatori (III): curatenie de la A la Z in dormitor

(photo credit: pixabay)

Astazi a venit timpul sa ne ocupam de dormitor. Pentru un somn linistit si pentru o atmosfera cat mai placuta, trebuie sa avem in vedere chiar si cele mai mici detalii referitoare la curatenie.
Sa incepem:

1. Du la spalat toate lenjeria de pat, perdelele si draperiile.

2. Scoate la aerisit pernele si plapuma. Te asigur ca sunt pline de praf. Pe cat posibil, scutura-le. Daca observi ca o pernuta si-a pierdut din aspect si s-a aplatizat mult, inlocuieste-o.

3. Du covorul la spalat. In cazul in care l-ai curatat recent, scoate-l la aerisit si periaza-l pe indelete. Tine-l o zi afara si vei vedea ca-si va schimba si mirosul.

4. Ocupa-te de saltea. Nu iti trebuie decat niste bicarbonat si un aspirator. Dupa ce ai terminat, ridic-o de pe pat si sprijin-o de un dulap. Se va usca pe ambele parti.

5. Sterge bine cadrul patului si igienizeaza-l. Pune inapoi salteaua in el atunci cand s-a uscat totul.

6. Indeparteaza panzele de paianjen de prin colturi si de pe tavan. Nu uita sa verifici si in spatele tablourilor.

7. Igienizeaza peretii si tavanul cu un mix de apa si substante speciale, din comert. Vei vedea ca apa se va murdari destul de rapid, iar asta din cauza prafului care se depune zilnic.

8. Lustruieste becul si lustra din dormitor. Intensitatea luminii va fi mai puternica dupa aceea.

9. Pune in ordine lucrurile din dulapuri si noptiere. Conform principiilor Feng Shui, de unele e bine sa scapi (sunt vechi, sunt uzate, nu le mai porti etc.).

10. Foloseste-te de cateva trucuri pentru a avea geamuri curate.

11. Spala si igienizeaza pardoseala, apoi lasa sa se usuce.

Dupa ce ai terminat curatenia, pune lucrurile la loc. Iti recomand insa sa imbraci camera in culori adecvate sezonului. Cumpara fete de perna cu motive de sarbatoare, patura cu alb si rosu, mici decoratiuni de Craciun si nu numai.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Ghidul gospodinei inainte de sarbatori (III): curatenie de la A la Z in dormitor“

Lasa un comentariu