Ce schimbari trebuie sa faci in casa daca vrei sa-ti cumperi un catel

(photo credit: pixabay)

Spre deosebire de un perus sau o zebra australiana, care sunt inchise in colivie o mare parte din timp, un catel va mirosi fiecare coltisor al locuintei, se va strecura prin toate ungherele, va verifica orice lucru i se va parea ciudat si nu numai.
Daca ti-ai facut o idee despre ce te asteapta ca viitor stapan al unui patruped si vrei in continuare sa cumperi sau sa adopti unul, uite schimbarile pe care e bine sa le faci in locuinta inainte de venirea lui:

1. Cumpara-i un culcus si pune-l acolo unde vrei sa-l obisnuiesti sa doarma. Alaturi e bine sa fie un vas pentru mancare – digestie usoara. Il poti folosi nu doar pentru hrana, ci si pentru apa.

2. Scapa de plantele otravitoare pentru catel. Poate ca tie nu-ti fac rau, dar patrupedul sigur isi va baga, la un moment dat, coltisorii intr-o frunza. Ca sa nu se otraveasca, mai bine du-le la birou si cumpara-ti cateva despre care stii ca sunt sigure pentru sanatatea lui.

3. Asigura-te ca nu va ingera diverse substante din casa. Recipientele cu lichide pentru curatenie, detergentul solid si medicamentele trebuie tinute la distanta de animalutul de companie.

4. Nu lasa cutii deschise la indemana lui. Este curios si ar putea sa le rastoarne, sa-si bage botisorul in ele ori chiar sa le strice.

Citeste si Ai catel in curte? Inseamna ca te confrunti cu aceste probleme

5. Pune-ti incaltamintea intotdeauna in dulap. Altfel, cainele va fi curios sa o adulmece si chiar sa-si bage coltisorii in pantofii tai preferati.

6. Foloseste covoare atat pe holul de la intrare, cat si in sufragerie. Holul este prima incapere in care va intra atunci cand va veti intoarce de la plimbare si va avea labutele murdare. Cat despre sufragerie, ei bine, trebuie sa protejezi parchetul de eventualele zgarieturi (va alerga, se va juca si atunci vor ramane urme de la gherutele lui).

7. Cumpara-i diverse jucarii. De unele are nevoie pentru a nu se plictisi. Spre exemplu, jucariile pentru ros sunt recomandate in special cateilor sedentari, care sunt inchisi in locuinta destul de mult timp. Cumpara-i cateva si sigur iti va lasa pernutele decorative in pace.

8. Nu lasa la indemana catelului cabluri care atarna. Cand se va plictisi, va dori, probabil, sa traga de ele. Prelungitoarele nu sunt jucaria lui. Pune-le undeva unde catelul nu are cum sa ajunga. De asemenea, ar fi bine sa ai doar prize cu protectie in locuinta.Postat in categoria:     Animale de companie
Nici un comentariu la “Ce schimbari trebuie sa faci in casa daca vrei sa-ti cumperi un catel“

Lasa un comentariu