Sfaturi pentru a cumpara piese de mobilier la mana a doua (I)

(photo credit: pixabay)

Indiferent ca ai gasit o masuta frumoasa la un targ sau ca ai vazut o canapea perfecta pe internet, sa cumperi mobila la mana a doua e mai complicat decat pare. Trebuie sa iei in considerare o multime de aspecte, pentru a te bucura de rezultatul dorit.
Iata cateva sfaturi care sa te ghideze in cumpararea mobilei folosite:

Intra in cat mai multe magazine
Poate ca nu esti neaparat in cautare de mobila, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ratezi un magazin de antichitati nou deschis. Fii intotdeauna curios si intra in toate magazinele. E bine sa-ti faci o idee, sa stii unde poti gasi lucruri bune si frumoase. Atunci cand chiar vei avea nevoie de ceva, vei sti unde sa cauti.

Targurile din afara orasului
Targurile din orase, in special din cele mari, pot fi mai scumpe decat cele din afara lor. In plus, prin targurile mici de mobila poti gasi adevarate comori, la preturi foarte convenabile. Intr-adevar, in magazinele mari de antichitati sunt si piese valoroase, insa daca nu esti in cautare de asa ceva, nu trebuie sa faci eforturi financiare deosebite.

Citeste si Iti aranjezi corect mobila?

Verifica produsul
Poate parea simplu si la indemana sa cumperi de pe internet, insa riscurile sunt mult mai mari. Ca sa fii sigur ca achizitionezi o piesa de mobilier curata si in stare buna, trebuie sa o vezi personal. Nu comanda mobila daca nu exista optiunea de a merge intai sa o vezi. Te poti trezi cu surprize neplacute.

Masoara-ti casa
Este absolut necesar sa-ti cunosti casa si dimensiunile ei, inainte sa pleci in cautare de mobila. Cum ar fi sa cumperi o canapea si abia acasa sa-ti dai seama ca nu are loc in living? Ar fi o situatie foarte inconfortabila. Daca stii exact spatiul de care dispui, iti va fi mai usor sa faci o selectie a mobilierului.

Nu pleca cu idei fixe
Nu pleca de acasa cu o idee fixa asupra piesei de mobilier pe care o cauti. Daca acest lucru e posibil in cazul magazinelor mari, nu inseamna ca e valabil si in cazul micilor targuri. Majoritatea lucrurilor pe care le gasesti acolo sunt unicate. Asadar, daca nu esti dispus sa faci un compromis (in cazul culorii sau aspectului), poate ar fi mai bine sa cauti modelul dorit in alta parte.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Sfaturi pentru a cumpara piese de mobilier la mana a doua (I)“

Lasa un comentariu