Ajuta cameristele sa-si faca treaba

(photo credit: pixabay)

Indiferent ca stai la un hotel sau intr-o vila in timpul vacantei, intotdeauna o sa existe cineva care va veni sa-ti aranjeze camera. Totusi, unele lucruri nu intra in atributiile de serviciu ale cameristelor. De aceea, trebuie sa stii cum sa te comporti si cum sa le usurezi treaba cat de mult se poate.
Iata cateva reguli:

Ele ar trebui sa se ocupe doar de curatenia camerei
Asta inseamna ca nu vin in camera ta sa-ti spele vasele murdare. Daca stai intr-o camera de hotel care are si chicineta, asigura-te ca iti lasi vasele curate, dupa ce ai mancat in ele. Gandeste-te ca, daca o camerista ar sta sa-ti spele si farfuriile, nu ar mai avea destul timp pentru a se ocupa de restul camerei. In plus, are si alti clienti, cazati in celelalte camere.

Nu uita semnul de pe usa
Inainte sa faci check-out-ul, ia semnul „Nu deranjati” de pe clanta. Desi pare ceva minor, le poti incurca foarte rau pe cameriste. Ele nu stiu daca ai plecat sau nu, deci trebuie sa astepte pana la ora de check-out. Daca ai plecat mai devreme, ele pierd ore intregi, in care ar fi putut pregati camera pentru urmatorii clienti.

Citeste si Cazare la hotel – 7 sfaturi de pus in practica

Nu lasa murdarie
Desigur, cameristele vor aspira si matura, daca este cazul, dar asta nu inseamna ca trebuie sa lasi pete. Daca ai varsat ceva pe jos, curata imediat. Acelasi lucru e valabil si pentru toaleta. Nu lasa nimic neplacut acolo. Nu spune nimeni ca trebuie sa te apuci sa dai cu mopul pe jos, dar clatirea chiuvetei si a vasului de WC sunt treburi minore, esentiale pentru igiena ta.

Nu subestima efortul cameristelor
Hotelurile au o ora de check-in bine stabilita, si asta din motive foarte clare. Cameristele au foarte multa treaba, uneori chiar extrem de obositoare. Nu le subestima eforturile si nu te astepta la lucruri care nu pot fi indeplinite. Avand in vedere ca au zeci de camere de curatat si aranjat, nu ar trebuie sa pretinzi ca toata treaba lor sa fie gata in 5 minute, doar ca sa poata veni sa-ti aspire tie camera.

Aduna-ti singur gunoiul
Cu siguranta, ai un cos de gunoi in camera de hotel. Daca nu este destul de incapator, foloseste o punga pana dimineata urmatoare sau pana cand iesi din hotel, cand o poti duce la tomberon. Nu lasa ambalaje sau resturi de mancare prin camera, asteptand sa-ti fie curatate de camerista. Pana la urma, asta tine de igiena ta si de un comportament civilizat.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Ajuta cameristele sa-si faca treaba“

Lasa un comentariu