(photo credit: pixabay)

Spalatul vaselor, stersul prafului sau aspiratul nu sunt tocmai activitati placute. Totusi, ele trebuie facute. Ca sa nu-ti ingreunezi munca, trebuie sa pui in aplicare cateva reguli simple.
Iata care sunt greselile pe care trebuie sa le eviti ca sa nu-ti complici si mai mult treaba:

1. Iti prepari detergentii
Internetul este plin de retete pentru detergenti naturali si solutii miraculoase, insa acestea nu ofera intotdeauna aceleasi beneficii ca produsele profesionale. Asta inseamna ca s-ar putea sa nu-si faca treaba la fel de bine precum detergentii cumparati din supermarket. E in regula sa incerci solutii naturale din cand in cand, insa nu exagera si nu le inlocui complet pe cele obisnuite.

2. Folosesti un pamatuf
Daca folosesti un pamatuf pentru a sterge praful, afla ca nu e o solutie prea buna. Desi sunt colorate si pufoase, pamatufurile nu fac decat sa imprastie praful. Pentru a curata cum trebuie, ai nevoie de o carpa din microfibra, care atrage si mentine particulele de praf. Si pentru pardoseala e bine sa ai la indemana o husa pentru matura din microfibra.

Citeste si cateva Trucuri pentru o curatenie eficienta

3. Speli geamurile cand e soare afara
Chiar daca iti ofera o atmosfera mai placuta, soarele iti poate ingreuna si chiar ruina munca. Atunci cand e insorit si cald, solutia ta de curatare s-ar putea sa se usuce mai repede decat in general. Nu vei avea timp sa o intinzi si sa stergi cum trebuie, astfel ca pe sticla se vor vedea niste urme urate. Lasa spalatul geamurilor pentru zilele innorate sau pentru seara.

4. Nu iti cureti aspiratorul
Chiar daca el, in sine, este un instrument de curatare, nu inseamna ca nu are nevoie de atentia ta. Daca nu-l mentii curat, poti ajunge sa imprastii praful deja adunat, in loc sa-l aspiri pe cel nou. Schimba frecvent sacul, in cazul in care are unul. Daca e prevazut cu un recipient unde se aduna tot praful, goleste-l dupa fiecare utilizare si ai grija sa fie mereu curat.

5. Dai cu spray direct pe mobila
Atunci cand pulverizezi spray direct pe mobila, creezi un reziduu care e greu de sters si atrage si mai mult praf. Asta inseamna ca va trebui sa cureti mobilierul inca o data. Cel mai bine e sa pulverizezi spray pe carpa cu care vei sterge suprafata respectiva.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “5 moduri in care iti ingreunezi curatenia“

Lasa un comentariu