(photo credit: pixabay)

Daca iti vei rezerva o zi in care sa te ocupi de organizarea casei, vei observa cat de multe beneficii iti va aduce. Totusi, ca sa scurtezi timpul, trebuie sa previi dezordinea.
Iata cele mai comune greseli de organizare a locuintei:

1. Aduni maldare de hartii si documente
Faptul ca ai pus toate facturile si documentele unele peste altele si ai facut un munte de hartii, nu inseamna ca ai redus cantitatea lor, ci doar ca le-ai rearanjat. Forma aceasta nu te ajuta cu nimic. Cand vei avea nevoie de un anumit document, iar va trebui sa cauti printre ele. Cel mai bine este sa le organizezi in dosare, pe categorii. Scrie pe fiecare dosar ce contine. Astfel iti va fi mult mai usor.

2. Faci colectie de pungi
Refolosirea pungilor este un obicei foarte bun pentru protejarea mediului, insa asta nu inseamna ca trebuie sa pastrezi fiecare punguta pe care ai primit-o. In loc sa-ti faci un sertar sau un dulap special pentru pungi, mai bine ia o sacosa mare si pune-le in ea pe toate cele mici. Ai grija sa nu depasesti capacitatea ei si sa pastrezi doar pungile care-ti vor fi necesare, nimic in plus.

Citeste si despre 10 idei la indemana oricui pentru organizarea eficienta a locuintei (2)

3. Depozitezi prea multe cutii
Cutiile pot deveni foarte utile pentru organizarea lucrurilor, indiferent daca vorbim de obiecte mici sau pantofi. Totusi, nu face un obicei din a pune totul in cutii, deoarece nu o sa mai stii ce se afla in fiecare la un moment dat. Un truc simplu pentru a te descurca printre cutiile de pantofi este sa scrii pe fiecare ce se afla in interior.

4. Tii multe obiecte ascunse
Faptul ca ai depozitat lucrurile de care nu ai nevoie intr-un dulap, pe care nu-l deschizi niciodata, nu inseamna ca ai organizat ceva. Daca lucrurile acelea oricum nu-ti mai trebuie, de ce le pastrezi? Nu fac decat sa ocupe spatiu intr-un mod inutil.

5. Urmezi trenduri care nu ti se potrivesc
Oricat de interesante ti se par trucurile de organizare de pe internet, nu inseamna ca trebuie sa le aplici pe toate. Selecteaza, vezi ce ti se potriveste si ce nu. Anumite lucruri nu se preteaza oricarei situatii. Bazeaza-te pe instinctele tale.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “5 greseli de organizare a casei“

Lasa un comentariu