Vrei sa-ti cumperi o locuinta? Respecta urmatorul plan ca sa fii multumit de achizitie

(photo credit: pixabay)

Vazut, placut, luat! Acesta este, in general, principiul pe care il urmam cand e vorba de vreo achizitie. In cazul unei locuinte insa, lucrurile trebuie chibzuite.
Te-ai hotarat sa-ti cumperi un apartament sau o casa si deja inspectezi oferta pietei? Foarte bine! Tine cont, in schimb, de urmatorul plan, pentru ca la final sa fii multumit pe deplin de achizitie.

 

(photo credit: pixabay)

Inainte de alegerea locuintei

1. Hotaraste-te daca vrei o casa cu garaj sau un apartament. Tine cont si de cat de permisiva este zona cu animalutele de companie.

2. Intreaba-te daca vrei o casa noua sau una veche. In cazul in care iti place sa mesteresti si esti si priceput, poti lua una mai veche, pe care sa o modifici putin dupa ceea.

3. Stabileste-ti un buget si respecta-l. In functie de el te poti orienta mai bine.

4. Solicita consultanta de la un agent imobiliar. Intreaba-ti prietenii si cunostintele carei agentii sa te adresezi. De ce? Intrucat este foarte importanta relatia ta cu agentul. Daca acesta nu da dovada de seriozitate si nu face o prioritate din solicitarea ta, inseamna ca nu te poti baza pe el. In fond, cumpararea unei locuinte se face cu o suma considerabila, iar el are un comision generos, deci ar avea tot interesul sa te ajute.

5. Intereseaza-te in privinta cheltuielilor ulterioare. Dupa ce ti-ai ales o locuinta, cauta pe internet, vorbeste cu prietenii sau cu posibilii viitori vecini. Trebuie sa afli cat mai multe informatii despre cheltuielile pe care le vei avea, inclusiv despre cat te va costa transportul copiilor la scoala preferata.

6. Afla cati bani vei cheltui cu intretinerea locuintei. Daca te muti la casa, trebuie sa stii cat costa ingrijirea curtii si gradinii sau a livezii, spre exemplu.

 

(photo credit: pixabay)

Dupa alegerea locuintei

7. Verifica toata locuinta. E o treaba mai migaloasa, dar absolut necesara. Testeaza toate prizele si intrerupatoarele, uita-te cu atentie la tavan, verifica ferestrele si usile, inspecteaza instalatia de apa si canalizare etc. De ce sa privesti foarte bine tavanul? In cazul unui apartament, daca tavanul dintr-o camera e proaspat vopsit, inseamna ca a fost problema acolo, iar vanzatorul incearca sa o ascunda. Fie vorbim de igrasie, fie de o posibila inundatie, provocata de vecinul de sus.
Daca nu te pricepi, cheama un constructor sau un instalator.

8. Afla cat mai multe informatii despre vecini. Poate unora le place sa petreaca foarte des si fac o galagie infernala.

9. Organizeaza toate informatiile privind cheltuielile intr-un grafic, ca sa vezi daca intr-adevar iti permiti sa te muti in locuinta aleasa.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Vrei sa-ti cumperi o locuinta? Respecta urmatorul plan ca sa fii multumit de achizitie“

Lasa un comentariu