(photo credit: permagard)

Mucegaiul este foarte inestetic si semnaleaza o problema in casa ta, indiferent unde l-ai observa. E important sa te ocupi de acesta, motiv pentru care iti ofer cateva sfaturi:

1. Nu ignora mucegaiul
Dupa cum am spus, mucegaiul semnaleaza o problema. De obicei, e vorba de umezeala din casa, indiferent ca vorbim de pereti sau de tavan. Nu incerca sa-l speli, pentru ca nu rezolvi nimic. Trebuie sa gasesti cauza aparitiei.

2. Cauta scurgerile
Daca vezi urme de mucegai prin baie sau bucatarie, ar trebui sa verifici instalatiile de canalizare. E posibil ca, pe undeva, sa existe o scurgere. Lasa robinetul deschis si cauta cu atentie cauza mucegaiului. Tine minte ca scurgerea nu trebuie sa fie exact in locul unde este si pata de mucegai.

Citeste si Solutii anti-mucegai. Pereti curati si fara pete

3. Mucegai sau murdarie?
Uneori, acestea pot fi usor confundate. Ca sa-ti dai seama, inmoaie un betisor de urechi intr-o solutie de inalbitor diluat si sterge usor pata. Daca se inalbeste rapid, cel mai probabil e mucegai. Exista si substante speciale care pot determina prezenta si tipul de mucegai, dar nu te vor ajuta sa descoperi cauza.

4. Foloseste un spray special
Odata ce ai identificat cauza mucegaiului si ai si spalat zona, foloseste un spray antimicrobi, ca sa previi reaparitia. In beci sau in alte incaperi cu multa umezeala, ar fi bine sa dai peste tot cu acest spray.

5. Materiale rezistente la mucegai
Daca trebuie sa reconstruiesti sau sa repari o zona a casei, afectata de mucegai, atunci foloseste materiale rezistente la umezeala.

6. Vopseaua
Si vopseaua este importanta pentru protectia impotriva mucegaiului. Cauta un tratament eficient pentru pereti, ca sa eviti reaparitia petelor inestetice.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Sfaturi pentru a scapa de mucegai“

Lasa un comentariu