(photo credit: pixabay)

In fiecare dimineata si seara, un vecin de palier isi scoate catelul la plimbare. E foarte pufos si extrem de jucaus! Intrucat e foarte mic, ii este suficient spatiul din apartament pentru a se juca in timpul zilei, cand stapanii nu sunt acasa. Alti catei, in schimb, au nevoie de o locuinta mai mare, poate chiar de o curte, pentru a se desfasura in voie.
Daca iti doresti un animalut de companie sau vrei sa-i faci prietenei tale un cadou insufletit, asigura-te ca stii ce trebuie sa cumperi. Iata rasele de catei ideale pentru un apartament mic:

 

1. Bison maltez. Trebuie sa-i faci un program zilnic, intrucat are nevoie de activitate. Nu e bine insa sa-l lasi singur mai mult de 2-3 ore. Cumpara-i pelerina si papucei pentru zilele ploioase sau reci.
(photo credit: pixabay)

 

2. Bulldog francez. Nu se dezice de imaginea pe care i-o creeaza regizorii in filme: e destul de lenes si nu are nevoie de multa activitate fizica. Tocmai de aceea se adapteaza usor intr-un apartament de dimensiuni mai mici. O scurta plimbare zilnica si putina joaca ii sunt suficiente.
(photo credit: pixabay)

 

 

3. Mops. Sunt jucausi si loiali, dar nu le place sa stea singuri prea mult. Deci asigura-te ca nu pleci de acasa decat pentru cateva ore… Le plac copiii.
(photo credit: pixabay)

 

 

4. Shih Tzu. Este bland, calm, linistit si adora plimbarile lungi. Latra destul de rar, deci nu te teme ca-i vei deranja pe vecini. Va face zgomot doar cand va intra cineva strain in apartament sau cand va auzi forfota mare pe casa scarii. Se impaca de minune cu copiii.
(photo credit: pixabay)

 

 

5. Teckel (Dachshund). Plini de viata, amuzanti si usor incapatanati. Unii spun ca se inteleg mai bine cu adolescentii si adultii decat cu copiii. Singura problema e ca uneori latra.
(photo credit: pixabay)

 

 

6. Pomeranian. Daca obisnuiesti sa stai zi lumina la munca, nu e nici o problema pentru cateii acestei rase. Odata insa ajuns acasa, scoate-i la plimbare. Trebuie cumva sa-si consume energia, daca vrei sa poti dormi noaptea. Pentru a nu-i deranja pe vecini cu latratul, e bine sa-i duci la dresaj cat mai devreme.
(photo credit: pixabay)

 

 

7. Chihuahua. Sunt foarte energici, gata oricand de joaca sau de plimbare si afectuosi din cale-afara cu stapanii. Pe straini, in schimb, ii trateaza cu multa reticenta. Trebuie sa fie supravegheati in special cand sunt scosi la plimbare.
(photo credit: pixabay)

 

 

8. Pekingese. Acorda-le atentie suficienta, ca sa nu se simta neglijati, si scoate-i la plimbare des. Facand miscare, se diminueaza riscul de a se ingrasa. Totodata, e bine sa le asiguri un regim alimentar echilibrat.
(photo credit: pixabay)Postat in categoria:     Animale de companie
Nici un comentariu la “Rase de catei ideale pentru un apartament mic“

Lasa un comentariu