Locuri din casa unde iti poti ascunde bunurile de valoare

(photo credit: pixabay)

Oricine iti poate spune ca lucrurile de valoare nu trebuie tinute niciodata in casa. Pericolul de a ramane fara ele e mare si chiar foarte mare. Un incendiu, intentionat sau nu, o spargere in miez de noapte si nu numai te pot lasa fara ele.

Cel mai bine e sa depui banii intr-un cont bancar. Ce faci insa cu bijuteriile si lucrurile scumpe, primite cadou? Normal, si ele trebuie depozitate intr-un loc sigur, dar in casa ta. Doar n-o sa mergi la cutia de valori, ca sa-ti alegi bijuteriile pentru o anumita tinuta!
Varianta optima consta in gasirea unor locuri ferite. Iata cateva dintre ele:

1. Un sertar in perete. Alege un coltisor din bucatarie, nu prea la vedere. Daca pe pereti ai doua modele de faianta puse, cu atat mai bine. Scoate una dintre placi si transform-o in sertar. Nimeni nu-si va da seama ca acolo, de fapt, ai lucruri de valoare.
(photo credit: kosip)

 

 

2. Priza falsa. Monteaza una intr-o camera in care doar tu intri si cat mai jos, intr-o zona prea putin vizibila. La suprafata trebuie sa arate ca orice alta priza, dar cand ii activezi mecanismul si tragi putin de ea, sa arate precum un mini sertaras.
(photo credit: kosip)

 

3. Ascunzatoare in raft. Cere unui tamplar sa-ti faca doua-trei rafturi speciale, pentru decoratiuni si carti, carora sa le monteze un sistem ingenios, pe baza de sina. Astfel, cand vei trage de un coltisor, sa scoti un mini sertar din ele, foarte ingust. E locul perfect pentru bani si documente!
(photo credit: kosip)

4. Prelungitor. Cu siguranta, nici unui hot nu i-ar veni in minte sa verifice prelungitoarele de prin locuinta. Si totusi, ele sunt o varianta buna de ascunzatoare. In cazul in care nu te pricepi, cere ajutorul unui electrician. Prelungitorul trebuie desfacut si refacut astfel incat sa incapa in el niste bani si cateva bijuterii. Bine ar fi sa nu-l folosesti, ci sa-l pui intr-un sertar. Mergi pe ideea ca cea mai buna ascunzatoare e la vedere.
(photo credit: kosip)

5. Seif. Daca achizitionezi unul putin mai mare, vei putea baga in el bijuteriile, ceasurile si documentele importante. Monteaza-l intr-o camera in care nu au acces persoane straine, dupa un tablou sau in partea de jos a unui perete, mascat de canapea ori pat.
(photo credit: kosip)

 

6. Gura de aerisire in perete. Nu trebuie neaparat sa ai sistem de aerisire in locuinta, ci sa montezi un capac fals, care sa-i pacaleasca pe toti.
(photo credit: kosip)

 

7. Ceas cu seif. Se gasesc multe modele in comert. Alege unul mai mare si pune-l pe un perete. La prima vedere pare exact ceea ce este, adica un ceas. Cand insa ii activezi mecanismul, partea din fata se deschide precum o usa, iar inauntru vei putea pune lucrurile de valoare.
(photo credit: kosip)Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Locuri din casa unde iti poti ascunde bunurile de valoare“

Lasa un comentariu