(photo credit: pixabay)

Teancul de hartii (documente, ziare, agende etc.) nu e ceva neobisnuit pentru majoritatea dintre noi. Uneori insa trebuie sa te ocupi si de ele, sa le sortezi, sa arunci ceea ce nu-ti trebuie si sa organizezi restul.
Iata cum poti face curat printre hartii:

Strange totul la un loc
Primul pas, de altfel si unul dintre cei mai importanti, consta in strangerea hartiilor intr-un singur loc. Fa un teanc imens, chiar daca poate parea descurajator la inceput. Pune acolo toate hartiile pe care le gasesti aruncate prin casa, toate caietele si agendele pe care nu le-ai mai folosit. Va fi mai usor sa le sortezi daca le aduni la inceput.
(photo credit: pixabay)

 

Sortarea
Dupa ce ai facut un munte de hartii, e timpul sa le sortezi. Incepe cu facturile. Pe cele achitate pune-le in folii, intr-un biblioraft. Pe cele neachitate, ca sa nu le uiti, strecoara-le intr-un cosulet decorativ UK, fie pe birou, fie pe masuta de pe holul de la intrare.

Documentele importante
Dupa ce ai terminat cu facturile, treci la documentele importante. E vorba mai ales de certificate de nastere, de garantie, diverse acte de care ai nevoie. Toate trebuie indosariate cu grija, ca sa stii mereu unde le poti gasi. Le poti depozita intr-un loc mai ferit, poate intr-un dulap sau chiar in biblioteca. Daca le pui intr-o cutie metalica tip carte, nimeni nu-si va da seama ce ai acolo.

 

 

Pliante, cupoane si promotii
Destul de des ne intoarcem acasa cu diferite cupoane sau pliante ori le gasim agatate de clanta usii. Chiar daca le-ai adunat, sperand ca le vei folosi candva, e timpul sa renunti la unele dintre ele. Nu ai ce sa faci cu voucherele sau cupoanele expirate. Regula se aplica si pentru pliantele inutile.

 

Invitatii, scrisori sau vederi
Daca sunt importante pentru tine, pastreaza-le. Totusi, ar fi bine sa le organizezi, sa nu le tii pe toate la gramada. Pune-le pe categorii sau cum crezi ca iti vor fi mai accesibile, in caz ca vei dori sa te uiti pe ele din cand in cand.
Pentru ziarele si revistele din colectia ta iti recomand un suport cu imprimeu alb-negru.

 

Tine minte: hartia nu trebuie aruncata laolalta cu deseurile menajere! Dimpotriva, este bine sa fie dusa la reciclat. Pentru colectare selectiva e bine sa ai sub birou un cos de hartii. Se potriveste in orice decor, avand imprimat pe el harta globului pamantesc.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Cum sa faci curat printre hartii“

Lasa un comentariu