(photo credit: pixabay)

Productivitatea inseamna sa poti sa te concentrezi pe treburile pe care le ai, fara a fi distras usor. Sfaturile din Feng Shui ne ajuta sa obtinem si sa pastram acea stare. Iata-le:

Pune o planta pe birou
Locul unde trebuie sa fii productiv este biroul, cel mai adesea. Conform principiilor Feng Shui, plantele pot creste productivitatea si pot ridica moralul oricarui angajat. De asemenea, te vei putea concentra mai bine.

Asigura-ti cat mai multa lumina
Pentru a fi motivat, ai nevoie de un spatiu cat mai luminos. Nu poti fi productiv daca stai intr-un mediu intunecat. Cantitatea de lumina de care ai nevoie depinde de marimea incaperii. Profita si de lumina naturala, deoarece studiile au aratat ca poate creste productivitatea.

Deschide ferestrele
Atunci cand e posibil, lasa ferestrele larg deschise. Pe langa faptul ca vei avea o camera aerisita, te vor ajuta sa te concentrezi mai bine. Daca, in schimb, le tii inchise mai tot timpul, in birou va fi mai mult dioxid de carbon decat oxigen, iar acest lucru nu este de dorit.

Citeste si Cum ne decoram biroul de la serviciu

Organizeaza-ti documentele
Un birou dezordonat nu te poate ajuta sa fii eficient. Foloseste cat mai multe elemente de depozitare, unde sa pui toate foile de care nu mai ai nevoie. Pe cele necesare pastreaza-le undeva la vedere, insa tot bine organizate. Pentru acestea si chiar si pentru revistele tale preferate, iti recomand un suport metalic chic. Se integreaza foarte bine in decor.

Ascunde cablurile
Pe langa faptul ca sunt inestetice, cablurile se prafuiesc rapid si sunt greu de curatat. De fiecare data cand le privesti, iti dai seama ca trebuie sa le stergi si pe ele. Foloseste organizatoare pentru cabluri, ca sa le ascunzi cat mai bine sau niste carlige adezive. Datorita lor, nu mai dai gauri nici in mobilier, nici in pereti.

Nu pune biroul in fata usii
Feng Shui-ul ne spune sa nu punem niciodata biroul in fata unei usi sau in imediata apropiere a unui hol, deoarece atrage energie negativa. In plus, iti poate distrage atentia foarte usor. Gaseste-i alt loc in incapere.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Sfaturi Feng Shui pentru a fi mai productiv“

Lasa un comentariu