Peretii care infloresc! O curiozitate arhitecturala demna de luat in seama

(photo credit: brightside)

Cui nu i-ar placea sa aiba o casuta plina de flori? Eu sigur as opta pentru asa ceva. Cautand diverse idei pe internet, pentru decorarea exterioara a locuintei si pentru amenajarea unei gradinute in fata ei, am gasit un articol despre o casa intr-adevar uimitoare!

In timp ce lucra la un proiect, unui arhitect i-a venit ideea de a monta niste „buzunarase” direct in peretii locuintei. Astfel, a rezolvat doua probleme in acelasi timp: nu a ingreunat decorul cu tot felul de ghivece atarnate de tavan si a facut si economie de spatiu, eliminand planul de amenajare a unui gradini.
Fara flori, buzunarasele par pustii si arata ciudat. Cand insa le umpli cu diverse plante, prind instant viata.

Probabil, te intrebi cum sunt udate. Ei bine, sigur nu cum facem noi in general, cu o cana. Pentru a nu se murdari peretii, este utilizat un sistem hidroponic. Radacinile plantelor nu sunt tinute in pamant, ci doar in apa cu diversi nutrienti. Ca sa nu putrezeasca, o parte din radacini se afla deasupra nivelului apei.

Conform arhitectului care a gandit totul, in buzunarase trebuie puse plante ornamentale, dar exista posibilitatea de a pune si ierburi aromatice si unele tipuri de legume.

Cum vi se pare ideea? V-ar placea o casuta de genul acesta?Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Peretii care infloresc! O curiozitate arhitecturala demna de luat in seama“

Lasa un comentariu