(photo credit: pixabay)

Orice eveniment mai important din viata noastra e marcat prin diverse obiceiuri si superstitii. Nasterea, casatoria, gasirea unui loc de munca si chiar si mutatul in alta locuinta aduc in discutie anumite traditii. Indiferent ca e vorba de o casa inchiriata sau recent construita, trebuie sa ai in vedere anumite practici pentru a-ti merge bine.
Uite ce anume sa iei in considerare data viitoare cand te muti:

Viziteaza posibila locuinta impreuna cu… pisica. Superstitiosii sunt de parere ca, daca pisica se grabeste sa iasa din acea casa, inseamna ca acolo sunt energii negative.

Muta-te intr-o zi de joi. Conform culturii Tamil, aceasta este ziua ideala pentru carat bagajele. Pe de alta parte, evita sa te duci in noua casa vinerea, sambata si in zilele ploioase.

Niciodata sa nu te muti in zilele cu cifra 4. Aceasta prevesteste moartea, potrivit unei superstitii chinezesti.

Muta-te intr-o zi speciala. Pentru noroc, filipinezii se muta, in general, in zilele ale caror cifre sunt 5 si 8. Cu alte cuvinte, trebuie sa ai in vedere cifrele la care, atunci cand le scrii, ridici pixul de pe hartie in partea de sus, nu in cea de jos.

Citeste si Superstitii despre case si decor

Nu te muta intr-o locuinta a carei fata e indreptata spre o intersectie in forma de T sau care e pozitionata intr-o curba. De ce? Intrucat nu vei avea parte de bani.

Nu lua cu tine matura! Las-o in locuinta veche. Daca nu stiai, o poti arunca chiar si acum. Se spune ca, astfel, scapi de ghinionul vechi.

Nu te apuca de curatenie seara. Chiar daca vrei sa igienizezi si sa improspatezi locul, lasa treaba pe a doua zi. In caz contrar, conform unei superstitii africane, vei pierde bani.

Pentru prosperitate ai nevoie de cateva monezi si de niste sare. Monezile trebuie aruncate prin sufragerie, iar sarea trebuie pusa in cele patru colturi ale casei si in jurul usii de la intrare. Te va proteja de spiritele rele.

Nu primi cadouri de casa noua sub forma de cutite. Se spune ca se va taia prietenia dintre tine si persoana care ti le-a daruit. Ca sa anulezi acest lucru, ofera-i, la randul tau, o moneda.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Mutatul in casa noua – superstitii si obiceiuri“

Lasa un comentariu