(photo credit: pixabay)

Atunci cand iti cauti o locuinta noua, e usor sa fii fermecat de imprejurimi, de marimea casei sau de orice alt element care iti distrage atentia in mod pozitiv. Totusi, e important sa fii atent la lucrurile care ar putea sa te deranjeze daca te-ai muta acolo.
Iata ce sa iei in considerare:

Probleme cu fundatia sau alte elemente din casa
Fii foarte atent la cum arata pardoseala si peretii. Daca sunt gauri in podea, tocuri crapate sau usile se inchid foarte greu, poate fi o problema cu fundatia. Cel mai bine este sa consulti un specialist, care sa te indrume.

Probleme cu insectele
Este esential sa angajezi un profesionist in astfel de cazuri, deoarece nu le poti observa mereu cu ochiul liber. Astfel eviti sa te trezesti cu termite sau cine stie ce alte insecte.

Varuirea recenta
Deseori, proprietarul poate alege sa varuiasca o singura camera, pentru a arata mai bine. Nu este nicio problema. Daca insa observi ca doar o portiune a fost revopsita, trebuie sa-ti pui cateva intrebari. E posibil ca proprietarul sa incerce sa ascunda ceva.

Citeste si Sfaturi pentru mutat – Mai usor si mai rapid

Reparatiile
Deseori, oamenii fac reparatii prin casa, chiar daca nu sunt specialisti in domeniu. Din aceasta cauza trebuie sa fii atent la astfel de modificari, mai ales daca e vorba de instalatia electrica sau de cea de canalizare. Cheama intotdeauna un specialist pentru a verifica.

Mirosurile
Indiferent ca sunt sau nu placute, trebuie sa acorzi atentie mirosurilor. Daca observi ca in fiecare camera exista un odorizant, e posibil ca proprietarul sa incerce sa ascunda un miros neplacut.

Cartierul
Tine cont de cartierul in care se afla locuinta. Daca este o zona care nu-ti place sau ti se pare periculoasa, atunci poate ar fi mai bine sa cauti alta casa.

Petele pe tavan sau pereti
Observi pete ciudate pe tavanul casei sau pe pereti? Din nou, trebuie sa-ti pui cateva intrebari. E posibil sa fie niste defectiuni, care sa te coste destul de mult, daca vei incerca sa le repari.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “La ce sa fii atent cand cauti o casa noua“

Lasa un comentariu