(photo credit: pixabay)

Saltelele de pat nu sunt printre cele mai placute lucruri de spalat. Asta pentru ca ai nevoie de mult timp. Totusi, nu trebuie sa eviti sarcina nici pe departe. O saltea curata iti va asigura un somn mai placut, dar va rezista si mai mult.

Primii pasi
Pentru a putea incepe sa cureti salteaua, trebuie mai intai sa ajungi la ea. Asta inseamna sa indepartezi toate asternuturile, dar si husa, daca ai una. Pune totul la spalat.

Aspira
Urmatorul pas e sa aspiri intreaga saltea. Ai grija la cusaturi si adancituri, caci acolo se strange praful, murdaria si pielea moarta. Concentreaza-te mai mult pe ele.

Citeste si despre Alte trucuri pentru curatat salteaua patului

Scapa de pete
Odata ce ai terminat de aspirat salteaua, e timpul sa o verifici, sa vezi daca nu cumva are pete. Curata-le pe fiecare in parte, folosind un detergent special. Sau, mai simplu, poti incerca sa faci o solutie dintr-o lingurita de detergent de vase lichid si o cana de apa calduta.

Scapa de mirosuri
Acum, pentru ca salteaua nu mai este murdara, e timpul sa scapi de mirosurile imbacsite din ea. Asta se face foarte usor, folosind bicarbonat de sodiu. Presara-l pe intreaga suprafata. Daca e prima data cand o cureti, nu te teme sa folosesti toata punga de bicarbonat. Pentru rezultate optime, las-o asa timp de 24 de ore. Asta inseamna ca va trebui sa dormi in alta camera. Daca o poti pune langa o fereastra, ar fi ideal, deoarece lumina naturala va participa si ea la procesul de curatare.

Aspira din nou
Dupa ce ai lasat salteaua timp de 24 de ore cu bicarbonatul de sodiu pe ea, e timpul sa o aspiri iar. Daca nu ai o husa pentru saltea, atunci ar trebui sa cumperi una. O va proteja considerabil.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Cum sa cureti o saltea“

Lasa un comentariu