(photo credit: pixabay)

Multe dintre obiceiurile noastre, chiar si simple, dauneaza mediului inconjurator intr-o masura mai mare decat am crede. E important sa stii care sunt acestea si cum sa te opresti din a le mai repeta. Iata cateva modalitati simple prin care poti ajuta mediul:

Repara-ti hainele si pantofii
In loc sa arunci niste pantofi care au defectiuni, incearca sa-i duci la un cizmar. Acesta ii poate curata, vopsi sau repara. Acelasi lucru se aplica si in cazul hainelor. Daca ti s-a rupt un tricou, nu inseamna ca trebuie sa-l arunci imediat. Un croitor bun va putea salva aproape orice haina.

Alege un mijloc de transport care nu polueaza
Nu e placut sa mergi cu masina atunci cand e foarte aglomerat. Tocmai de aceea iti recomand bicicleta. Iti vei face si tie un serviciu, dar si mediului.

Citeste si despre Sticla biodegradabila – Alternativa eco pentru PET-urile din comert

Ambaleaza altfel cadourile
Trebuie sa ambalezi un cadou pentru cineva? Nu mai cumpara hartie de impachetat, ci foloseste pagini de revista. Oricine are in casa macar 2-3 reviste. Nu doar ca, in timp, va scadea necesarul de hartie, deci nu se vor mai defrisa asa multe paduri, dar vei obtine si un ambalaj foarte modern si interesant.

Personalizeaza-ti dieta
Daca nu esti pregatit sa devii vegetarian, atunci incearca sa nu mananci carne doua-trei zile pe saptamana. Asta inseamna ca vei consuma mai putine resurse, fapt excelent pentru sanatatea mediului.

Cumpara de la vanzatorii locali
In loc sa te duci la supermarket dupa fructe si legume, iti recomand sa mergi la piata. Nu numai ca vei face o favoare mediului, dar vei consuma alimente mult mai sanatoase.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Cum sa ajuti mediul inconjurator“

Lasa un comentariu