Nu arunca pliculetele de ceai folosite! Uite pentru ce sa le pastrezi

(photo credit: pixabay)

Un ceai cu lamaie, pe o asemenea canicula, e numai bun! Stiai insa ca pliculetele tale de ceai pot fi utilizate si pentru altceva, in afara de prepararea unei bauturi? Gospodinele le folosesc in bucatarie, la gatit, dar si in urmatoarele situatii:

1. Compost pentru plante si copaci. Ia niste pliculete, folosite sau chiar nefolosite, si baga-le in solul de jur imprejurul copacilor, arbustilor, florilor s.a.m.d. E suficient sa fie acoperite cu cativa centimetri de pamant. Frunzele din pliculete favorizeaza aparitia bacteriilor „bune”. Cu alte cuvinte, servesc drept compost.

2. Nutrienti pentru plante. Inainte de a pune pamant intr-un ghiveci, strecoara pe fundul lui un plic de ceai folosit. El va asigura si mentine umiditatea necesara plantei si va fi o sursa buna de nutrienti.

3. Scapa de rozatoare! Soarecilor, spre exemplu, nu le place mirosul de ceai, conform specialistilor. Asadar, e bine sa pui pliculete in orice spatiu mic, din perete sau dusumea, dar chiar si in mobilierul din camerele in care intri foarte rar.

4. In loc de parfum de camera. Cumpara mai multe tipuri de pliculete de ceai, desfa-le si pune-le intr-o farfurioara, in orice camera. Functioneaza drept potpourri.

Iata si alte Moduri de a-ti parfuma locuinta cat mai placut

5. Pentru culoare. Vrei sa vopsesti niste bumbac? Cufunda-l intr-un lighean cu apa foarte fierbinte, in care ai pus si 2 pliculete de ceai negru. Dupa 20 de minute scoate-le si lasa apa sa se raceasca, inainte de a baga bumbacul. Cu cat sta mai mult in apa, cu atat va capata o tenta de sepia mai profunda, va avea un aspect vintage.

6. Fara pete de grasime. Ca sa indepartezi stropul de ulei sau de untura de pe o haina, pune materialul textil intr-un lighean cu apa fierbinte, in care ai strecurat si 2-3 pliculete de ceai negru. Secretul consta in faptul ca acidul tanic din ceai scoate pata intr-un timp destul de rapid.

7. Pentru mobilier. Ca sa cureti dulapul, sifonierul si masa, freaca-le usor cu niste pliculete de ceai folosite. Astfel vor capata si stralucire.

8. Scoate mirosul din covoare. Nu mai arunca pliculetele folosite! Aduna-le pe toate intr-un pahar cu apa, in frigider. Cand vei constata ca ai suficiente pentru curatarea covorului, desfa-le si pune-le pe o hartie, ca sa se usuce putin. Trebuie sa fie umede, nu ude. Dupa aceea acopera cu ele covorul. Cand se vor usca de tot, aspira-le. Vei vedea ca mirosul greoi va disparea din tesatura.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Nu arunca pliculetele de ceai folosite! Uite pentru ce sa le pastrezi“

Lasa un comentariu