Mini gradina in bucatarie! Ce plante aromatice trebuie sa ai

(photo credit: pixabay)

Busuiocul se potriveste de minune cu pestele; mararul e perfect pentru o salata orientala; patrunjelul da gust ciorbei si tocanitei de cartofi. Nu-i asa ca ai vrea sa le ai cat mai proaspete, nu la plic, tot timpul anului? Exista o singura solutie: sa-ti incropesti o mini gradina in bucatarie sau balcon.
Iata plantele care se dezvolta foarte usor in interiorul locuintei:

1. Rozmarin
– semintele sau rasadurile se dezvolta in recipiente mici, cu pamant umed;
– pentru ca semintele sa germineze, trebuie sa le asiguri umiditate in permanenta;
– crengutele de rozmarin apar cam intr-o luna de cand ai pus semintele in pamant, bineinteles daca le-ai creat conditiile optime dezvoltarii.
Nu stii cum sa scapi de tantari? Pune in mancare si putin rozmarin!

2. Patrunjel
– unii specialisti spun ca e bine sa tii semintele intr-un borcan cu apa, timp de 24 de ore, inainte de a le pune in ghiveci;
– spre deosebire de marar, are nevoie de putina lumina. In schimb, trebuie udat zilnic, bineinteles cu mai putina apa;
– abia in momentul in care incep sa apara primele frunzulite, poti muta ghiveciul pe un pervaz, mai la lumina.

3. Marar
– ii plac lumina si caldura, deci pune ghiveciul chiar pe pervaz, ca sa intre in contact direct cu razele solare;
– pentru a se dezvolta repede, are nevoie de pamant cu minerale de doua ori pe luna;
– trebuie udat regulat.

Citeste si despre Gradina cu plante din bucatarie

4. Oregano
– spre deosebire de unele plante enumerate pana acum, nu e deloc pretentios cand vine vorba de pamant;
– are nevoie de multa lumina si caldura. Asadar, nu e nici o problema daca ai pus ghiveciul cu oregano chiar pe pervazul unde ajung razele solare;
– stiai ca trebuie udat de 3-4 ori zilnic pana ajunge la maturitate, iar apoi o singura data pe zi?

5. Cimbru
– din cand in cand, si frunzele, si pamantul trebuie udate prin pulverizare;
– pana cand apar primele frunze, e necesar sa mentii umed stratul de pamant de la suprafata.

6. Salvie
– are nevoie tot de pamant umed;
– cand e mica, nu-i trebuie un recipient mai mare decat un pahar. La maturitate, in schimb, trebuie sa o muti intr-un ghiveci.

7. Coriandru
– are nevoie de pamant cu pH neutru;
– semintele trebuie puse in pamant sub forma de randuri si udate in mod regulat;
– rasadurile apar la cateva saptamani dupa insamantare.



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Mini gradina in bucatarie! Ce plante aromatice trebuie sa ai“

Lasa un comentariu