(photo credit: pixabay)

Saptamana trecuta am aflat cum trebuie sa-ti aranjezi locuinta si sa o pui la dispozitia oaspetilor. Acum e timpul sa abordam alta tema, si anume cum sa fii un oaspete cat mai bun.
E foarte important sa tii cont de regulile gazdei si sa mentii ordinea si curatenia in camera care ti-a fost oferita. Nu uita si de urmatoarele aspecte:

Nu te duce neanuntat
Chiar daca te duci in vizita la un prieten foarte apropiat, e bine sa-l anunti, macar cu cateva zile inainte. De ce? Pentru ca trebuie sa aiba timp sa-ti pregateasca o camera. In plus, nu risti sa creezi o situatie neplacuta, vizitandu-l intr-un moment nepotrivit.

Trezeste-te in acelasi timp cu gazda sau dupa aceea
E putin ciudat si nepoliticos sa te plimbi singur prin casa, in timp ce gazdele dorm. Daca te trezesti mai devreme, ramai in camera si ocupa-te de ritualul tau de dimineata. Umple-ti timpul, dar ai grija sa nu faci zgomot.

Citeste si despre Cum sa fii o gazda buna

Mergi cu un cadou
Intrucat gazdele se straduiesc sa-ti ofere cele mai bune conditii cat timp esti in vizita, e frumos sa le duci un cadou. Nu cheltui o suma enorma! E de ajuns sa te prezinti cu un buchet de flori sau cu o decoratiune chic.

Evita sa faci zgomot
E nepoliticos sa dai televizorul la maxim ori sa vorbesti foarte tare la telefon, mai ales daca te afli intr-o casa mica sau camera gazdei e aproape de camera ta.

Curata dupa tine
Dupa cum am spus si la inceput, e important sa pastrezi casa gazdei la fel de curata cum era cand ai ajuns. Nu lasa mizerie si nu schimba lucrurile prin camera! De asemenea, e politicos sa te oferi sa ajuti la gatit si la spalarea vaselor.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Cum sa fii un oaspete bun“

Lasa un comentariu