(photo credit: seenox)

Coca-Cola este una dintre cele mai cunoscute bauturi fara alcool de pe tot globul, in unele zone fiind chiar mai ieftina decat apa in sine. Conform unor studii, se pare ca este si al doilea cuvant cel mai des utilizat, dupa „hello”.

In ciuda culorii si aromei placute, multe persoane reclama faptul ca e nociva pentru organismul nostru. Acest lucru insa nu ar trebui sa ne impiedice sa folosim Coca-Cola in gospodarie. Intrucat are un pH mai mare decat cel al acidului din baterii, e considerata ca fiind de mare ajutor in orice locuinta (acidul din baterii are pH-ul 1, Coca-Cola 2.5, iar apa pura 7).

Iata cele 10 intrebuintari:

1. Indeparteaza petele de pe oale. Daca ai vase pe care, din greseala, le-ai ars, cufunda-le intr-un lighean mare, in care ai turnat Coca-Cola. Tine-le in suc cateva minute, apoi curata-le ca de obicei. Vei observa ca petele de arsuri vor disparea repede.

2. Scoate petele din smaltul chiuvetelor. Toarna suc peste un burete si freaca usor, apoi clateste cu apa din abundenta.

3. Scoate petele de sange din materialele textile.

4.  Inlocuieste substanta cu care speli vasul de toaleta.

5. Indeparteaza rugina. Imbiba o carpa, un burete sau o bucata de folie de aluminiu in Coca-Cola si freaca pata de rugina. Vei scapa de ea destul de usor.

6. Reda stralucirea suprafetelor din crom. Nu trebuie decat sa le freci cu suc si cu folie de aluminiu.

7. Monezile vor fi ca noi daca le lustruiesti cu o carpa imbibata in Coca-Cola.

8. Sterge petele de vopsea de pe lemn. Imbiba o carpa in Coca-Cola si acopera cu ea pata. Vopseaua se va dizolva rapid.

9. Curata petele de ulei de pe podeaua din garaj. Toarna Coca-Cola pe zona problema, lasa sa actioneze cateva minute, apoi freaca pata cu o carpa curata.

10. Curata bornele de la bateria masinii. Secretul consta in faptul ca acidul carbonic din suc dizolva depozitele de rugina.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Coca-Cola – 10 intrebuintari in locuinta“

Lasa un comentariu