Sarbatorile pascale de anul acesta coincid cu ziua de 1 Mai. Asadar, un motiv in plus sa gatesti preparate delicioase si sa-ti inviti familia si prietenii acasa sau la un gratar, la iarba verde.

Chiar daca pana la Pasti mai sunt aproximativ patru saptamani, noi iti recomandam de pe acum cateva accesorii pentru pregatit friptura, ca sa ai timp sa le comanzi. Bineinteles, le poti oferi si cadou!

Pentru a pregati o marinata buna sau pentru a asezona friptura, usturoiul trebuie maruntit. Foloseste o razatoare speciala. E recomandata inclusiv pentru arpagic si ceapa.

O friptura buna obtii daca lasi carnea la marinat cateva ore, apoi o gatesti intr-un roaster Karl Kruger 6L. Datorita capacului din sticla termorezistenta, poti vedea mult mai usor daca este suficient de rumenita. Mai mult, intrucat are dimensiuni considerabile, capacul poate fi utilizat ca tava in sine.

Ca sa nu se usuce, din cand in cand e bine sa ungi friptura cu sosul din tava. Pentru aceasta e perfecta o pensula silicon bucatarie.

La final, dupa ce ai scos-o din cuptor si ai lasat-o vreo 15 minute deoparte, tai-o cu un cutit pentru feliat friptura. Te ajuta sa feliezi bucatile la aceeasi dimensiune si nu te mai murdaresti.

 Din categoria accesorii pentru preparat friptura, recomandam si:
- dispozitiv pentru fragezit carnea;
- oala inox pentru gatit la aburi. Cu ajutorul ei poti fierbe carnea, pentru ca mai apoi sa o bagi la cuptor. In anumite situatii este recomandat acest lucru, intrucat vei obtine o friptura si mai buna;
- foarfece 5 lame. In acelasi timp poti taia mai multe plante aromatice pentru marinata necesara fripturii.



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Accesorii pentru preparat friptura“

Lasa un comentariu