(photo credit: ohmyveggies)

Am intrat in Postul Pastelui! De-acum vom gati retete fara carne, oua si lactate. Conform nutritionistilor, postul in sine este foarte bun pentru organism, intrucat ajuta la detoxifierea lui. Asadar, de-acum vom manca, poate, mai des fasole batuta, salate, ciorbe, tocanite si nu numai.

Pentru astazi m-am gandit sa aleg o reteta de supa-crema de cartofi cu ciuperci. Sa incepem!

Ingrediente:

6-7 cartofi mai mici sau potriviti (in functie de cat de multa supa vrei sa faci)
2 cepe potrivite
250 gr ciuperci champignon
1-2 morcovi
putin ulei vegetal
verdeturi (patrunjel, marar, telina)
piper
sare

Mod de preparare:

1. Mai intai trebuie sa speli si sa cureti cartofii. Dupa aceea taie-i in cuburi mai mici, folosind un cutit din inox, si pune-i la fiert.

2. Cat timp fierb cartofii, ocupa-te de ciuperci. Spala-le, curata-le si trece-le iarasi pe sub un jet de apa. Scurge-le folosind un cosulet inox multifunctional. Taie-le in doua sau in trei, in functie de cat de mari vrei sa ramana.

3. Incinge putin ulei intr-o tigaie si pune ciupercile la rumenit. Nu e nevoie de mult ulei, intrucat ele lasa apa. Dupa cateva minute, timp in care ai grija sa le intorci si pe partea cealalta, transfera-le intr-o farfurie.

4. Spala morcovii. Inlatura nisipul de pe ei utilizand un curatator legume fructe. Peria din plastic siliconat indeparteaza chiar si cele mai mici particule de nisip. Da apoi morcovul pe razatoare.

5. Ceapa trebuie curatata, taiata foarte fin si usor rumenita in tigaia in care au fost ciupercile.

6. Pune cartofii fierti in strecuratoare, dar ai grija sa pastrezi apa! Apoi paseaza-i. Fie folosesti un dispozitiv inox pentru pasat legume, fie pui cubuletele de cartofi intr-un robot de bucatarie manual. Ca sa subtiezi compozitia, adauga treptat din apa pastrata. Daca, totusi, nu postesti, acum ai putea pune niste lapte, iaurt sau smantana.

7. Dupa ce ai obtinut un piure fin, adauga ciupercile, ceapa, morcovul si potriveste de sare si piper, bineinteles. Amesteca usor.

8. Pentru decor presara verdeturi maruntite cu ajutorul unui foarfece cu 5 lame.

POFTA BUNA!



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Accesorii pentru preparat supe, de la decorix.ro“

Lasa un comentariu