(photo credit: rounite)

Suntem in a treia zi de Paste catolic. Sarbatoarea pascala de la ortodocsi va fi peste aproximativ o luna. Si cum timpul tace si trece, este bine sa incepem pregatirile. Pentru astazi va propun o reteta de pasca, foarte gustoasa si usor de preparat!
Spor la gatit!

Ingrediente:

aluat ca pentru cozonac

Pentru umplutura:
450 gr branza de vaci
2 linguri unt moale (poti sa-l omiti daca nu vrei ca umplutura sa fie foarte cremoasa)
50 gr zahar granulat
4 galbenusuri
¼ lingurita esenta de vanilie
1 lingura faina (sau mai multa, daca simti ca e necesar)
putina sare
o mana de stafide

 Mod de preparare:

1. Pulverizeaza putin spray de gatit intr-o tava rotunda. Poti utiliza o forma detasabila pentru prajituri.
2. Pastreaza circa un sfert din aluat, iar peste restul trece cu sucitorul pentru a obtine o foaie mai subtire si pune-0 in tava, cu marginile usor ridicate. Pentru aceasta e necesar ca foaia de aluat sa aiba un diametru putin mai mare decat forma de copt. Poti tapeta tava si cu niste hartie speciala.
3. Aluatul pastrat imparte-l in trei fasii subtiri si impleteste-le. Pune apoi coronita peste aluatul din tava (ai grija ca diametrul ei sa fie la fel ca cel al tavii). Acopera cu un prosop curat si lasa totul intr-un loc caldut, timp de o ora.
4. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
5. Amesteca toate ingredientele pentru umplutura, cu exceptia stafidelor si a unui galbenus. Abia cand obtii o compozitie omogena si cremoasa, le pui si pe ele. Ca sa iti fie cat mai usor, iti recomand sa folosesti un robot de bucatarie manual.
6. Adauga umplutura in tava, avand grija sa nu depasesti marginea coronitei.
7. Pentru o culoare mai frumoasa, mixeaza bine 1 galbenus si unge cu el pasca.
8. Baga tava in cuptor pentru aproximativ o ora. Cand e gata, scoate tava si las-o la racit pe un gratar, apoi rastoarna pasca intr-un platou inflorat. Ca sa nu te frigi cand atingi tava, foloseste o manusa din silicon.

POFTA BUNA!



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Accesorii pentru preparat pasca“

Lasa un comentariu