(photo credit: cookdiary)

Pentru astazi am ales o reteta clasica, dar intotdeauna de efect. M-am gandit sa va propun niste fursecuri cu aroma de lamaie. De ce tocmai acestea? In primul rand, intrucat reprezinta gustarea ideala pe care o putem pune pe masa, alaturi de cafea sau ceai, atunci cand avem musafiri. In al doilea rand, deoarece se prepara usor. Pentru a va usura munca, magazinul online decorix.ro va recomanda cateva accesorii de gatit.
Sa ne apucam de treaba!

Reteta de fursecuri cu lamaie

Ingrediente:

zeama de la o lamaie
coaja rasa de la o lamaie
cca 400 gr faina
1 plic  de praf de copt
1 pachet de unt (la temperatura camerei, taiat cubulete)
50 gr zahar tos
80-100 gr zahar pudra (e necesar la final, pentru a trece fursecurile prin el)
2 oua
un varf de cutit de sare

Mod de preparare:

1. Mixeaza untul cu zaharul tos la viteza medie.
2. Dupa ce s-au omogenizat, adauga in bolul mixerului ouale, unul cate unul. Omogenizeaza.
3. Incorporeaza praful de copt, faina, sarea, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Mixeaza foarte bine. Trebuie sa obtii un aluat mai consistent si lipicios.
4. Intinde folie alimentara pe masa, transfera compozitia pe ea, aplatizeaz-o putin, apoi inveleste-o si bag-o in congelator pentru aproximativ 30 de minute (ca sa se intareasca). Folia nu permite ca aluatul sa absoarba mirosurile din congelator si nici sa intre in contact cu alimentele de acolo.
5. Incinge cuptorul la 175 de grade Celsius.
6. Tapeteaza o tava cu hartie de copt sau acoper-o cu o foaie de silicon. Aceasta din urma este reutilizabila si anti-aderenta, astfel ca fursecurile se vor coace uniform.
7. Scoate aluatul din congelator, rupe din el cate o bucatica si da-i forma pe care o doresti.
8. Trece fiecare fursec prin bolul cu zahar pudra, dupa care pune-l in tava.
9. Dupa ce ai terminat, baga tava in cuptor pentru maxim 15 minute.
Cine doreste, poate adauga in compozitie si coaja rasa de la portocala ori esenta de vanilie.
10. Ca sa se raceasca, transfera fursecurile pe un gratar antiaderent pentru prajituri.
11. Poti servi fursecurile asa sau poti pregati o crema. Ca sa le decorezi cat mai usor si fara a murdari masa, foloseste o seringa de ornat 7 capete.



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Accesorii pentru preparat fursecuri“

Lasa un comentariu