3 sfaturi practice pentru spalat rufe

(photo credit: lifehacker)

Cand le cumperi, hainele si cearsafurile au culori frumoase si pline de viata. Pe masura ce le speli, nuantele se estompeaza, se sterg. Intr-adevar, pe piata exista produse despre care reclamele spun ca ajuta la mentinerea culorii in tesatura, dar, de fapt, cheltuiesti bani si pierzi timp.

Trucul cel mai la indemana si cel mai putin costisitor, conform unor specialisti, consta in utilizarea piperului. De fiecare data cand pui la spalat, in sertarul pentru detergent si balsam, chiar peste acestea, adauga o lingura de piper boabe. In schimb, e necesar sa alegi programul de spalare cu apa rece.
Explicatia consta in faptul ca piperul ajuta la desprinderea mult mai usoara a particulelor de sapun si detergent de pe tesaturi, din cauza carora, de fapt, culoarea se estompeaza rapid.

Stiai ca folia de aluminiu favorizeaza uscarea mai rapida a rufelor? In plus, impiedica electrizarea. Nu trebuie decat sa rupi o bucata de folie, sa-i dai forma de mingiuta si sa o pui in cuva. Poate fi utilizata pana la 6 luni.

Otetul scoate mirosul neplacut din rufe. Pune 200 ml in cuva sau in sertarul cu detergent si balsam si seteaza programul obisnuit de spalare. Daca il adaugi, in schimb, la clatire, vei avea rufe mai moi si mai placute la atingere.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “3 sfaturi practice pentru spalat rufe“

Lasa un comentariu