10 idei la indemana oricui pentru organizarea eficienta a locuintei (1)

(photo credit: topdreamer)

Este, cu siguranta, interesant sa te ocupi de organizarea fiecarei camere din locuinta, dar si dificil in acelasi timp. Trebuie sa gasesti un mod de a economisi spatiu, de a crea un decor placut si de a stabili care este locul fiecarui obiect.

Ca sa-ti fie mai usor si sa nu pierzi mult timp, poti testa urmatoarele idei:

Debara / dressing-room

1. Pentru debara sau dressing room recomandam un suport rotativ, precum cele din magazine. Astfel iti va fi mai usor sa alegi pantofii sau balerinii si nu vei mai cotrobai prin cutii. Cine doreste, il poate muta chiar si in balcon.

2. Solutia pentru multe perechi de cizme si botine consta in utilizarea umeraselor. Ti-ai amenajat un dressing room, dar incaltamintea ocupa destul de mult loc? Scoate cizmele si botinele din cutii si arunca-le pe acestea din urma. Apoi cumpara-ti cateva umerase ca pentru fuste si pantaloni, care sa aiba cate doua carlige. Ataseaza cate un umeras la fiecare pereche de cizme, apoi prinde-l de bara clasica a dulapului. Daca ti se pare ca acolo nu e bine, monteaza bara in partea de jos.

3. Eticheteaza hainele. Cand ai multe articole de imbracaminte, ca sa nu pierzi timp dimineata cu alegerea tinutelor, eticheteaza-le. Scrie pe bucatele de hartie ce dimensiuni au fiecare si cu ce crezi ca pot fi asortate, apoi prinde etichetele de umerase. Vei vedea ca vei economisi timp pretios zi de zi.

4. Foloseste cutii pentru depozitarea revistelor vechi. Daca spatiul iti permite, poti cumpara un dulap fara sertare, in care sa bagi cutiile. Acestea din urma sunt recomandate si pentru maruntisuri precum: papiote si ace pentru cusut, parfumuri, cureluse, umbrele si nu numai.

Bucatarie

5. Agata vasele de tavan. Cand locuinta e mica, trebuie sa profiti la maxim si de spatiul pe verticala. Probabil ai observat ca barmanii au un suport pentru pahare deasupra tejghelei. Ei bine, ideea poate fi usor adaptata. Incropeste un suport din lemn sau din metal si fixeaza-l bine in tavan. Apoi agata de ele oalele si tigaile, folosind carlige. Nu doar ca eliberezi un dulap, dar nici nu mai lovesti vasele unele de altele, deci nu se mai desprinde smaltul de pe ele.

6. Cumpara un gratar precum cele de la tonetele cu ziare si reviste. Monteaza-l pe un perete in bucatarie sau chiar intr-un dulap, iar apoi pune in el capacele oalelor si tigailor. Instant vei elibera un spatiu considerabil.

7. Ataseaza un raft de alt raft. Cum? Simplu? In magazinele bricolaj se gasesc rafturele din metal, tip gratar, care pot fi atasate in partea inferioara a rafturilor clasice. Daca pe acestea pui canile de cafea spre exemplu, sub ele poti depozita farfurioarele.

8. Tacamurile pot fi puse vertical in sertar. Bineinteles, ai nevoie de un sertar cu inaltime mai mare. De ce sa procedezi asa? Pentru ca, atunci cand cauti o lingura spre exemplu, sa nu te mai intepi in vreo furculita ori sa te tai intr-un cutit.

9. Foloseste magnet in bucatarie. Daca nu iti place suportul de cutite, din lemn, ataseaza de perete un magnet mai mare si prinde de el toate cutitele din bucatarie. Le poti ordona in functie de dimensiuni.

10. Profita de spatiul de sub chiuveta. Cumpara o masca pentru aceasta si o bara din plastic mai groasa. Dupa ce montezi masca, trece bara dintr-o parte in alta a mastii de chiuveta, bineinteles, in partea de jos, iar apoi agata in ea recipientele cu solutii pentru sters ferestrele si faianta. Astfel nu vor mai ocupa spatiu in debara sau in baie.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “10 idei la indemana oricui pentru organizarea eficienta a locuintei (1)“

Lasa un comentariu