Ustensile de bucatarie vechi – Reutilizari inedite

(photo credit: hestiadiseno)

Oricat de bune calitativ ar fi, la un moment dat, ustensilele de bucatarie nu mai pot utilizate. Se pateaza, prind o culoare galbuie, se ciobesc s.a.m.d. Cel mai simplu este sa le arunci. Totusi, daca nu le mai folosesti la gatit, nu e neaparata nevoie sa le duci la gunoi. Noi iti propunem sa le reciclezi. Cum anume? Simplu! In functie de culori, dimensiuni si forme, utilizeaza-le pentru redecorarea locuintei, a terasei si a gradinei.

Iata cateva idei despre care speram sa-ti fie de ajutor:

1. Ceainicul-ghiveci. Daca e colorat, are floricele sau bulinute pe el, e perfect! Umple-l cu pamant, pune in el seminte de flori si uda-le din cand in cand. Acest ghiveci incropit e perfect pentru un pervaz. In miez de iarna, cand peste tot e alb, acolo vei avea o pata de culoare.
(photo credit: gardenloversclub)

 

 

 

2. Cana din marmura sau sticla. Nu mai e la moda sa folosesti in bucatarie cana din sticla sau din marmura? Transform-o tot in ghiveci si pune-o pe treptele de la intrarea in locuinta.
(photo credit: microlifestyles)

 

 

 

3. Pahare-ghiveci. Alege-le pe cele din sticla transparenta. Cumpara cateva pietricele decorative, pune-le in ele, toarna apa si cufunda in fiecare cate un pui de bambus norocos.

4. Cescute desperecheate. Cu totii avem cel putin 2-3 cescute desperecheate, pe care nu le mai folosim. Ca sa nu le arunci, sadeste in ele plante de talie mica sau cumpara bulbi de zambile ori ghiocei. Reprezinta un element decorativ foarte dragut. Bineinteles, poti pune in ele si altfel de plante.
(photo credit: labcriativo)

 

5. Strecuratori din metal. Nu mai folosesti strecuratoarea de acum cativa ani? Vopseste-o in 2-3 straturi, ca sa acoperi eventualele pete sau urme de ciobire si planteaza flori in ele. Dupa aceea agata-le pe terasa sau la intrarea in locuinta.

 

6. Ceainic din tabla. Vopseste-l in galben si muta in el o planta tot timpul verde. Contrastul dintre cele doua este magic.
(photo credit: radikal)

 Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Ustensile de bucatarie vechi – Reutilizari inedite“

Lasa un comentariu