(photo credit: comedyflavors)

Majoritatea superstitiilor sunt vechi de sute de ani, poate chiar mii. Desi tinem cont de multe dintre ele, daca ar trebui sa le gasim o explicatie logica, nu prea putem. In schimb, ne multumim cu ideea ca au si o parte pozitiva. Spre exemplu, daca iesim din casa trecand mai intai piciorul drept peste prag, ne va merge bine in acea zi, nu-i asa?

Stiati ca avem o multime de superstitii si despre locuinte si design interior? Iata cateva dintre ele:

1. Clopoteii alunga necazurile, conform culturii celtilor. Ii puteti agata in balcon sau la streasina casei.

2. Oglinzile trebuie acoperite in casele unde are loc un priveghi. De ce? Intrucat se considera ca ne pot fura sufletul. Din cate se pare, e o „traditie” victoriana.

3. Spiritelor rele le plac scaunele tip leagan. Ba mai mult, daca scaunele se misca, fara a le atinge cineva, inseamna ca fantomele s-au asezat deja pe ele, iar in curand va fi un deces in respectiva familie.

4. Umbrelele deschise in interiorul unei locuinte jignesc spiritul protector al acelui loc. Cel putin asa se credea prin secolul al XVIII-lea…

5. Intr-o locuinta noua trebuie sa faceti curat cu o matura noua. Daca folositi una veche, veti avea ghinion.

6. Nu maturati niciodata gunoiul peste pragul. In caz contrar, veti inlatura pe cineva din familie.

7. Constructia unei case trebuie sa inceapa ori primavara, ori vara, si numai in anumite zile (marti, joi, vineri, sambata).

8. Cand au loc sapaturi pentru fundatia casei, trebuie sa puneti in ea o moneda de argint (ca sa aveti noroc la bani), tamaie (ca sa fiti protejati) si lana (ca sa fie o locuinta calduroasa).

9. Mutati-va in casa noua atunci cand e Luna Noua.

10. Niciodata sa nu treceti pe sub o scara, indiferent ca e in casa ori afara. De ce? Intrucat se considera ca jigniti Sfanta Treime (aceasta e reprezentata de triunghiul format de scara si de peretele de care e sprijinita).

11. Ca sa nu aveti ghinion, folositi-va de o singura intrare in locuinta. Daca aveti doua sau mai multe usi la casa, alegeti una pe care sa o utilizati in mod frecvent.

12. Reparati ceasurile stricate din locuinta imediat ce dau semne sa cedeze. Din cate se stie, in secolul al XIX-lea, ceasul defect era semn ca urmeaza un deces in familie.

13. Ca sa aveti noroc pe plan financiar, nu duceti gunoiul seara si nici nu scuturati covoarele dupa asfintit.

14. Iedera este o planta nu doar cu rol decorativ, ci si protector. Se spune despre ea ca tine la distanta tot ce este rau si are grija de sanatatea celor din casa.

15. Intotdeauna trebuie sa folositi fata de masa cand va vin musafiri in vizita.

Voi ce superstitii despre casa stiti?Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Superstitii despre case si decor“

Lasa un comentariu