De ce avem nevoie in locuinta pentru a fi fericiti?

(photo credit: housebeautiful)

Ne dorim cu totii o locuinta confortabila, luminoasa, curata, in care sa ne simtim bine. Pentru aceasta investim in mobilier, aparate electrocasnice si tapet. Totusi, cand ne intoarcem de la munca, ceva parca lipseste din decor. Conform specialistilor in amenajari interioare, pentru a ne simti cu adevarat fericiti in locuintele noastre, trebuie sa alegem cu grija accesoriile, culorile si elementele decorative.

Data viitoare cand vei redecora, tine cont de urmatoarele aspecte:

1. Scapa de elementele decorative in plus! Cu cat sunt mai putine, cu atat e mai bine. Vei avea unde sa te misti, aerul va circula mai usor, iar decorul nu ti se va mai parea asa greoi.

2. Decoreaza vitrinele si noptierele cu fotografii inramate. Neaparat sa fie imagini din concediul in care te-ai simtit foarte bine sau de la diverse reuniuni de familie. Simpla lor vedere poate sa induca o stare de calm.

3. Cumpara-ti sau adopta un animal de companie. Daca locuiesti singur, va fi o adevarata incantare sa stii ca o pisica sau un caine te asteapta cu nerabdare acasa.

4. Pentru tapet alege un tapet / var galben sau verde. Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Amsterdam, cele doua culori se afla in stransa legatura cu sentimentul de fericire.

5. In camerele in care locuiesti incearca, pe cat posibil, sa pui flori proaspete in cate o vaza. Alege-le pe cele de sezon, spre exemplu.

6. Parfumeaza camerele cu ceva ce iti place tie. Ia un odorizant cu aroma de lavanda, spre exemplu.

7. Ardei lumanarele cu aroma de vanilie. Despre aceasta planta se stie ca poate sa-ti imbunatateasca starea generala.

8. Scrie din cand in cand intr-un jurnal. De ce? Intrucat e o modalitate eficienta de a te elibera de anumite stari, de a intelege mai bine prin ce treci…

9. Strange patul zi de zi. Daca il lasi desfacut, cand te vei intoarce si il vrei privi, vei avea o senzatie de oboseala accentuata, dar ti se va parea ca e si dezordine in camera.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “De ce avem nevoie in locuinta pentru a fi fericiti?“

Lasa un comentariu