(photo credit: bettycrocker)

Dupa o zi mai incarcata la serviciu avem nevoie cu totii de o activitate care sa ne destreseze putin. De obicei, alegem o plimbare, un film la cinema sau o revista glossy. Astazi insa iti propun altceva. Ce-ai zice sa gatesti ceva dulce, cum ar fi niste briose? Nu doar ca vei sta departe de calculator si televizor, dar iti vei rasfata si papilele gustative.

Ce sa alegi? Rasfoieste o carte cu retete in limba franceza si alege-o pe cea care iti place cel mai mult sau care ti se pare inedita. Tu vii cu reteta, eu vin cu accesoriile de gatit de care ai nevoie. Sa trecem la treaba, asadar!

In afara de ingrediente, din bucatarie nu trebuie sa-ti lipseasca: niste castronele (de diverse dimensiuni) sau caserole, un mixer, o cana gradata, o spatula, 1-2 tavi de briose (tava neaderenta pentru 6 mini tarte sau din silicon), hartii pentru briose, manusi (ca sa nu te frigi cand scoti ceva fierbinte din cuptor), un gratar antiaderent si un platou. Poti, de asemenea, sa-ti achizitionezi si 6 forme din silicon pentru briose „inimioara”.

Iata o reteta usoara de briose cu fulgi de ciocolata

Ingrediente:

cca 250 gr fulgi de ciocolata
cca 300 gr faina alba
5 oua mici
150 gr unt moale (bineinteles, la temperatura camerei)
200 gr zahar (poti pune si mai putin, daca vrei ca briosele sa nu fie chiar asa dulci)
cam 2 lingurite praf de copt
110 ml lapte
un varf de cutit de sare
1-2 esenta de vanilie

Mod de preparare:

1. Amesteca untul si zaharul cu ajutorul unui mixer.
2. Dupa 3-4 minute pune ouale, unul cate unul.
3. Adauga esentele de vanilie si mixeaza in continuare tot cam 3-4 minute.
4. Redu apoi viteza si incorporeaza jumatate din cantitatea de faina (pune cu o lingura) si jumatate din cea de lapte. Omogenizeaza.
5. Incorporeaza praful de copt si sarea. Omogenizeaza.
6. Pune in compozitie restul de lapte si de faina (tot in ploaie). Nu te opri din mixat.
7. Dupa ce ai obtinut iarasi o compozitie omogena, adauga fulgii de ciocolata. Mai mixeaza cam 1 minut.
8. Tapeteaza o tava de copt speciala cu hartiute de briose si umple adanciturile cam pe trei sferturi cu aceasta compozitie.
9. La final decoreaza briosele cu bucatele de ciocolata sau cu cativa fulgi de ciocolata (daca ti-au mai ramas).
10. Baga tava in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 18-20 de minute. Bineinteles, poti face si testul cu scobitoarea.
11. Scoate tava folosind o manusa si las-o sa se raceasca putin.
Pune briosele pe o farfurie sau un platou si serveste-le cu un pahar de lapte cald.
Pofta buna!



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Accesorii de gatit briose“

Lasa un comentariu