(photo credit: covremgmt)

In timpul sezonului rece, cand e mai dificila aerisirea locuintei, iar umezeala se resimte, in colturile peretilor apar mici pete usor pufoase. Bineinteles, pot fi sterse, mai ales ca au si miros neplacut, dar nu scapi definitiv de ele. Condensul dintr-o camera, faptul ca apartamentul sau casa nu sunt izolate termic, dar si rufele puse la uscat pe calorifere duc la aparitia si dezvoltarea mucegaiului.

Neplacerea e cu atat mai mare cu cat sunt afectati in special copiii si cei care au diverse probleme respiratorii. Ce e de facut? Pune in aplicare urmatoarele solutii anti-mucegai:

1. In camerele in care nivelul umiditatii este ridicat pune cate un dezumidificator. Se stie ca mucegaiul se dezvolta acolo unde e umiditate multa, deci trebuie sa folosesti un produs care sa o absoarba. Cel mai adesea, problema apare in bucatarie si baie. De asemenea, aeriseste aceste camere regulat. Daca ai ventilator, pune-l din cand in cand in functiune. Nu in ultimul rand, nu tine prosoape si carpe umede prin casa, ci pune-le la uscat. Astfel nu creezi mediul propice aparitiei si dezvoltarii mucegaiului.

2. Purifica aerul. Foloseste purificatoare de calitate foarte buna. Daca nu vrei asa ceva, utilizeaza sare de Himalaya. Pune in fiecare camera cate o lampa de sare de Himalaya, intrucat absoarbe toxinele si le neutralizeaza. In plus, e si un element decorativ interesant.

3. Uleiul de arbore de ceai poate sa faca minuni cu adevarat. Pune 10 picaturi de ulei si niste apa intr-un recipient cu sistem de pulverizare. Agita usor, apoi ocupa-te de zonele cu mucegai. Pulverizeaza din mix cat sa acoperi pata. E adevarat ca tot va trebui sa o stergi cu o carpa, dar daca pulverizezi in mod repetat, vei scapa de mucegai. Nu uita sa agiti recipientul inainte de fiecare pulverizare.

4. Otetul – solutie rapida si ieftina. Pulverizeaza otet in colturile cu mucegai, lasa asa cateva minute, apoi sterge locul cu o carpa sau cu burete. Avand proprietati antimicrobiene, otetul indeparteaza si mirosul neplacut.

5. Alcoolul distilat e o solutie anti-mucegai. Cumpara o sticla de votca si procedeaza la fel ca in cazul otetului.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Solutii anti-mucegai. Pereti curati si fara pete“

Lasa un comentariu