Rezolutii 2016 in materie de amenajari interioare

 

Ca la orice inceput de an, ne stabilim prioritatile si scriem in agenda ce vrem sa facem in perioada urmatoare. Acestea sunt, de fapt, rezolutii. Asa cum incercam sa ne organizam viata personala si profesionala, acordand o atentie deosebita anumitor aspecte, la fel putem proceda si cand e vorba de amenajari interioare.

Da, ai citit bine! Daca tot iei anumite hotarari si iti stabilesti clar un plan de actiune, de ce nu ai face o schimbare si in ceea ce priveste locuinta? Uite la ce rezolutii pentru 2016 m-am gandit:

1. Mentine ordinea in locuinta, in absolut toate camerele si toate dulapurile. Mai intai fa o curatenie generala. Arunca tot ce nu iti mai trebuie sau e deteriorat (si nu poate fi reparat). Vei castiga spatiu. In al doilea rand, organizeaza lucrurile si in functie de necesitati. Daca de unele ai nevoie rar, cum sunt cutiile, pastreaza-le deoparte, ca sa le bagi la final in debara sau sa le duci in garaj. Cu aceasta ocazie poti sa verifici si termenul de valabilitate al produselor.

2. Scoate la lumina lucrurile considerate demodate odinioara. Sacosa impletita, cosuletele din ratan sau nuiele, covorul primit de la rudele de la tara sunt doar cateva dintre lucrurile la care ma refer.

3. Creeaza o poveste din decor. Spre exemplu, pe raftul de deasupra mesei de lucru pune doar fotografii de familie ori din concediille anterioare. De asemenea, poti renunta la vitrina masiva (ocupa spatiu si nici nu mai e la moda) in favoarea unor rafturi suspendate. Grupeaza lucrurile din vitrina pe aceste rafturi.

4. Incearca o noua culoare. Cel mai adesea, ne axam pe alb, gri, bej. Ce ai spune ca, in 2016, sa-ti intampini musafirii intr-o casa varuita in culori mai vesele si pline de viata? Daca nu te simti inca pregatit sa varuiesti peretii in galbenul florii-soarelui, introdu in decor mici elemente colorate, cum ar fi un tablou, o pictura, o fata de masa.

5. Decoreaza fiecare camera cu diverse plante. Nu conteaza daca sunt in ghiveci sau in vaza. Important este sa fie peste tot cate o pata verde.

6. Decoreaza-ti baia cat mai zen. Intr-o lume atat de agitata si avand atatea probleme pe cap, ai nevoie, din cand in cand, de o oaza de liniste. De ce sa platesti serviciile unui spa in oras? Pregateste-ti vineri o baie cu multa spuma si lumanarele parfumate. Nu uita de un pahar de vin rosu. Pentru ca baia ta sa arate cat mai bine, alege niste culori calde pentru faianta si gresie, du in debara produsele de curatenie, pune o floare in vaza pe marginea cazii (un bambus norocos e perfect). Astfel vei avea o atmosfera calma, linistitoare.

7. Asigura-te ca ai caldura in locuinta. Nu ma refer aici la cat de bine functioneaza caloriferele sau daca ai soba, ci la elementele de decor care contribuie la crearea unei atmosfere calde si primitoare.

Cum ti se par aceste idei? Pe care o vei pune in practica?Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Rezolutii 2016 in materie de amenajari interioare“

Lasa un comentariu