Folie alimentara – 7 utilizari inedite

(photo credit: housebeautiful)

O avem cu totii in bucatarie. Cand un capac nu se potriveste pe farfurie sau trebuie sa impachetam un sandvis, folosim folie alimentara. Stiai insa ca acest obiect are si alte utilizari? Iata cateva dintre ele:

1. Inveleste rafturile din frigider in folie alimentara. Data viitoare cand il vei curata, vei economisi mult timp.

2. Indeparteaza micile particule de pluta din sticla de vin. Ai vrut aseara sa bei un pahar de vin, dar nu ai stiut cum sa scoti din sticla bucatelele de pluta, rupte din dop? Data viitoare toarna vinul intr-un ulcior si pune in el si o folie alimentara mototolita, dupa care agita-l usor. In maxim cateva minute, vinul va putea fi baut, intrucat folia aduna particulele de pluta.

3. Ajuta la realizarea unei texturi aparte a stratului de vopsea de pe pereti. Ca sa aiba un usor aer vintage, increteste niste folie intre palme, ca si cum ai face-o ghemotoc, si trece cu ea peste peretele proaspat vopsit.

4. Repara ferestrele prin care intra aer rece. Daca observi mici crapaturi in tamplarie, spre exemplu, prin care patrunde curent, acopera-le cu folie alimentara. Intr-adevar, aspectul estetic cam lasa de dorit, dar e o solutie de moment foarte buna.

5. Impiedica uscarea trafaletului sau pensulei cu care se vopseste. Daca vrei sa intrerupi vopsirea peretilor pentru cateva ore, dar te temi ca trafaletul se va usca, infasoara-l in folie alimentara.

6. Obiectele mai sensibile, precum bibelourile, dar si cartile pot fi invelite in folie alimentara atunci cand te muti in alta locuinta. Astfel le protejezi de praf, murdarie si de contactul cu diverse lucruri. La destinatie nu va mai fi necesar sa le stergi de praf, ci doar sa iei folia de pe ele.

7. Ajuta la indepartarea adezivului de pe o suprafata. Pune un prosop absorbant de bucatarie umed peste pata cu adeziv, apoi freac-o cu o folie alimentara facuta ghemotoc.Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Folie alimentara – 7 utilizari inedite“

Lasa un comentariu