Anul trecut, la moda in ceea ce priveste amenajarile interioare, dar si vestimentatia, a fost marsala, culoare aleasa de Institutul Pantone din New York, SUA. Anul acesta, in schimb, avem nu una, ci doua culori. Este vorba de roz-cuart si albastru-seren.

Conform comunicatului oficial, combinatia celor doua creeaza un echilibru vizual perfect, tonul cald de roz imbinandu-se cu cel de albastru, si inspira o stare de bine si un sentiment de pace si liniste interioara. Mai mult, intrucat asocierea celor doua nuante nu se intalneste in mod obisnuit, nu o vedem in mixurile traditionale de culori, am putea spune ca este totodata si provocatoare, si inedita.

Este pentru prima data in istorie cand Institutul Pantone alege doua nuante. De-acum, pe parcursul acestui an le vom regasi, cu siguranta, cand vine vorba de vestimentatie, bijuterii, produse cosmetice si, bineinteles, amenajari interioare.

Din cate se pare, alegerea combinatiei roz-cuart – albastru-seren a fost mult mai bine primita decat culoarea de anul trecut. Fiind o nuanta inchisa, ce parca amintea de toamna, marsala a putut fi purtata mai putin. Asocierea de anul acesta, in schimb, e adecvata oricarui sezon.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Culoarea anului 2016“

Lasa un comentariu