Spectacol de culoare in noaptea dintre ani

O superstitie, foarte bine cunoscuta peste tot in lume, spune ca trebuie sa faci zgomot mare in noaptea dintre ani pentru a alunga ghinionul si spiritele rele. Acesta este unul din motivele pentru care desfacem sticle de sampanie de Revelion.

In marile orase de pe intreaga planeta, in schimb, se organizeaza adevarate spectacole cu artificii. La Paris, pana anul acesta, mii de persoane se bucurau de explozia de culoare de pe Champs-Elysees si nu numai. Din pacate, din cauza evenimentelor din noiembrie, Revelionul 2015-2016 va fi fara focuri de artificii.

In Sidney, Australia, in aproximativ 6 ore va fi ceva de nedescris. Conform presei de acolo, cu aceasta ocazie va fi marcata aniversarea a 200 de ani a Gradinii Botanice Regale si a 100 de ani a Gradinii Zoo Taronga.

In America de Sud, o foarte celebra destinatie este plaja Copacabana. La fel de bine va puteti bucura de artificii si in Montevideo, Santiago, Lima si Sao Paolo.

Stiati ca…
… primul Revelion a fost sarbatorit de babilonieni, in urma cu aproximativ 4.000 de ani?
… etiopienii au, de fapt, anul format din 13 luni?
… in Akita, Japonia, unii barbati se costumeaza in demonii muntilor si ii sperie pe copiii lenesi sau care nu-si asculta parintii?
… in Coreea de Nord nu exista acelasi calendar gregorian ca la noi? Acolo, prima zi din an coincide cu ziua de nastere a lui Kim Il Sung.
… trebuie sa aveti neaparat bani in buzunar in noaptea dintre ani?

 Primii care vor intra in 2016 sunt locuitorii din Samoa si de pe Insula Craciunului, la ora 12.15, ora Romaniei. Dupa numai un sfert de ora urmeaza cei din Insulele Chatham, Noua Zeelanda. Ultimii vor fi americanii. In functie de fusul orar, unii vor celebra Revelionul la 7.00 a.m., ora Romaniei (adica in dimineata de 1 ianuarie), iar altii la ora 14.00, tot a Romaniei.

 

LA MULTI ANI, 2016!Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Spectacol de culoare in noaptea dintre ani“

Lasa un comentariu