8 moduri de a face curatenie foarte rar

Cred ca oricine dintre noi isi doreste sa faca foarte rar, daca nu chiar niciodata, curatenie generala in locuinta. Acest lucru e imposibil. Fiind vorba de un spatiu pe care il folosim cateva ore pe zi, nu se poate sa nu facem curatenie in dulapuri si pe rafturi.

Specialistii in amenajari interioare spun asa: “Nu avem nevoie de o menajera, ci de obiceiuri mai bune”. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, ei se refera la cateva aspecte pe care trebuie sa le retusam din mers. Iata-le:

1. Pune hainele in dulapul potrivit de prima data. Cand te intorci acasa, nu arunca jacheta sau hanoracul pe spatarul unui scaun. Foloseste umerase si agata-le in dulap. Ai adunat rufele de pe sarma? Sorteaza-le in functie de grosime, impatureste-le si pune-le atunci pe rafturi.

2. Nu depozita o multime de produse de acelasi fel. De ce? Pentru ca ocupa spatiu inutil si trebuie mutate ori de cate ori deretici prin casa. Ai mai multe seturi de farfurii de acelasi fel sau electrocasnice? Ofera prietenilor tot ce e surplus!

3. Sterge masa cu un prosop ori de cate ori o folosesti. Pune-ti la indemana o carpa sau un prosop si sterge chiuvetele, mesele si rafturile ori de cate ori le utilizezi sau vezi mici pete pe ele.

4. Pastreaza un minimum de lucruri pe pat, canapea si fotolii. Arata bine pe pat, spre exemplu, 4-6 pernute, dar acest lucru inseamna o dublare a prafului care se acumuleaza si a scamelor. Cel mai bine este sa pastrezi exact atat cat ai nevoie.

5. Strange incaltamintea de prin casa. Cand ajungi de la munca, pune pantofii sau ghetele in dulapul special destinat incaltamintei. Foloseste, spre exemplu, un pantofar textil. Daca papucii sunt murdari de noroi ori au pete de sare, din zapada, indeparteaza atunci murdaria. A doua zi dimineata nu vei mai pierde timp curatandu-i. De asemenea, e bine sa arunci papucii de casa uzati. Nu-ti mai ofera confort sporit, arata neplacut si au si un miros greoi. Inlocuieste-i cu alta pereche!

6. Spala vasele! Nu e frumos si nici practic sa lasi vasele murdare sa se adune in chiuveta. Spala-le dupa fiecare utilizare. Nu-ti va lua mai mult de 5-6 minute. In caz contrar, vei pierde mai mult timp si vei depune si mai mult efort, intrucat unele vor fi mai greu de curatat.

7. De doua-trei ori pe saptamana da cu aspiratorul in toata locuinta. Alege, spre exemplu, sambata si miercurea pentru aceasta activitate. Astfel, aduni eventualele firimituri, praful si scamele.

8. Recicleaza! Intr-o punga aduna hartia si cartonul, iar in alta bateriile uzate. Daca ai obiceiul sa „colectionezi” cutii de carton de la incaltaminte, renunta la acest lucru! Du-le la reciclat. Vei elibera spatiu considerabil.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “8 moduri de a face curatenie foarte rar“

Lasa un comentariu