10 lucruri care nu au ce cauta in bucatarie

Despre bucatarie se poate spune, intr-o oarecare masura, ca reprezinta inima unei locuinte. De ce? Intrucat e locul in care se intalneste familia si se pregateste mancarea. Tocmai de aceea trebuie sa fie cat mai curata. Sunt insa cateva lucruri care ar putea compromite ordinea din ea. Iata-le pe cele 10 care trebuie evitate:

1. Buretii murdari. Folosindu-i pentru curatarea foarte multor suprafete, se murdaresc rapid. Cand observi cel mai mic semn ca isi pierd din culoare si textura, arunca-i, intrucat incep sa devina un mediu foarte favorabil dezvoltarii microbilor.

2. Pungile refolosibile. Nimeni nu spune sa le arunci. Dimpotriva, sorteaza-le in functie de dimensiune, prinde-le cu un carlig de rufe si pune-le, spre exemplu, in debara. De ce? Intrucat le-ai folosit in magazine, pe strada si nu numai, transformandu-le in purtatoare de germeni si bacterii.

3. Telefonul mobil. E unul dintre cele mai murdare obiecte pe care le poate avea un om.

4. Televizorul. Conform specialistilor, atunci cand mancam si ne uitam simultan la televizor, avem tendinta sa consumam mai multe alimente decat trebuie, iar acest lucru duce, bineinteles, la ingrasare.

5. Mancarea animalelor de companie. De ce? Intrucat atrage soareci, furnici si gandaci. De asemenea, e indicat ca animalele de companie sa nu manance impreuna cu tine in bucatarie. Amenajeaza-le coltisorul lor in balcon, in sufragerie sau chiar pe holul de la intrare. Pentru ele este indicat un set curatenie caini / pisici. Daca iei un covor pentru canapea, primesti gratuit un covoras pentru mancare.

6. Poseta, geanta, borseta, ghiozdanul. Pana sa ajunga in bucataria locuintei tale, sigur au fost prin toalete publice, in sali de gimnastica, in mijloace de transport in comun, in taxiuri, in masinile prietenilor s.a.m.d. Adica in medii pline de bacterii si germeni.

7. Farfuriile albe. Din cate se pare, stimuleaza pofta de mancare, multe persoane consumand cu pana la 20% mai multa hrana decat ar trebui.

8. Carti cu retete. Daca nu le folosesti, de ce sa-ti ocupe spatiu inutil in bucatarie?

9. Lumina prea puternica. Potrivit specialistilor, lumina fluorescenta nu doar ca este deranjanta pentru ochi, dar poate cauza stres. Alege, in schimb, lumina usor difuza.

10. Vesela ciobita si canile sparte. Renunta la ele. Isi pierd din frumusete si te si pot rani, intr-o clipa de neatentie.

Tu ce ar trebui sa elimini din bucatarie?Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “10 lucruri care nu au ce cauta in bucatarie“

Lasa un comentariu