Cazare la hotel – 7 sfaturi de pus in practica

In majoritatea cazurilor, eu ma cazez la hotel atunci cand merg in concediu. Sunt persoane care apeleza la unitati hoteliere si cand isi viziteaza rudele din alt oras ori cand pleaca in deplasare, cu serviciul.

Conditiile de cazare, dupa cum bine stim, ne sunt prezentate, teoretic, chiar dinainte de a pasi pragul hotelului. Oare intr-adevar asa sa fie? Este adevarat ca exista o diferenta intre unitatile cu o stea si cele cu 3-4 stele, dar cand e vorba de curatenie si igiena, lucrurile trebuie sa fie la fel peste tot. Bineinteles, nu sunt, iar acest lucru e valabil si pentru hotelurile din afara tarii.

Cu siguranta, in camera in care ai stat in ultimul concediu, au dormit inaintea ta sute de persoane. Este imposibil sa nu existe macar o bacterie sau o ciuperca de la una dintre ele. Ce sa faci ca sa ai grija de tine si de familia ta? Uite ce iti recomand:

1. Nu folosi scaunele mobile, care se pun langa perete, pentru a despacheta. Mai bine te duci cu valiza in baie decat sa folosesti scaunele. De ce? Pentru ca in baie se utilizeaza produse foarte bune pentru igienizare. In schimb, scaunele sunt de multe ori neglijate.

2. Verifica vizorul. Asigura-te ca functioneaza bine. Daca observi ca lipseste, iar gaura e acoperita cu hartie, sa spunem, cere alta camera. De ce? Pentru a nu avea parte de vreo surpriza neplacuta ori de o gluma nesarata facuta de o alta persoana cazata acolo. Nu ai de unde sa stii la ce sa te astepti.

3. Atentie mare la pled sau plapuma. Inainte de a te inveli, uita-te cu atentie sa vezi daca are vreo pata sau urma suspecta. Pentru sanatatea copiilor, cel mai bine este sa nu le folosesti sau sa ai la tine doua cearsafuri. Unul il intinzi pe pat, iar in celalalt invelesti pledul.

4. Stai departe de mini-bar. De ce? Pentru ca sunt persoane care consuma continutul unei sticle, spre exemplu, dupa care il inlocuiesc cu… altceva. Sigur nu vei gusta aceasta gluma neplacuta. Iar daca hotelul e plin de turisti si mai mereu e un du-te vino, personalul hotelier nu are cum sa verifice absolut totul in camere. Da, ar putea face acest lucru, dar cazarea ta ar putea intarzia cam mult.

5. Spala paharele. In fiecare camera din hotel gasesti 1-2 pahare. Inainte de a le folosi, clateste-le sub un jet de apa.

6. Nu-i lasa pe copii sa se joace cu telecomanda. Sa recunoastem: acasa, foarte putini dintre noi chiar sterg des telecomanda. Acelasi lucru e oarecum valabil si in cazul unor unitati hoteliere. Daca un turist nu s-a spalat dupa ce a folosit baia, apoi a pus mana pe telecomanda si tu, la randul tau, te joci cu ea?

7. Tine usa incuiata tot timpul! Tocmai te-ai cazat si vrei sa despachetezi si sa faci baie? Incuie! Vrei sa dormi? Incuie! Vrei sa pleci din hotel? Incuie! Nu poti sti niciodata ce au de gand alte persoane cazate in hotel si nici nu e vina celor ce administreaza unitatea daca tie iti vor lipsi bani ori lucruri.

Stiai ca… angajatii de la Hotelul Ritz Carlton primesc o suma suplimentara de bani, destul de consistenta, pentru a se asigura ca persoanele cazate beneficiaza de cele mai bune conditii?

Conform marturiei unui fost angajat de acolo, intr-o zi receptionerul a primit o plangere de la un client care isi pierduse ceasul Rolex. Dupa ce acesta a plecat in oras, receptionerul a mers la un magazin de specialitate si a cumparat un ceas Rolex exact ca cel pierdut. Conducerea hotelului, mai apoi, i-a decontat cheltuiala. De atunci, clientul respectiv se cazeaza doar la Ritz Carlton.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Cazare la hotel – 7 sfaturi de pus in practica“

Lasa un comentariu