Aranjamente florale – 10 sfaturi din 1952 (I)

Aranjarea florilor in vaza sau in buchet este o arta cunoscuta de foarte multi ani. Pentru a face cele mai frumoase aranjamente, multi persoane se inscriu la cursuri de specialitate, lucreaza ca ucenici in florarii s.a.m.d.

Daca vrei sa faci si tu aranjamente superbe, dar nu ai timp sa mergi la cursuri, nu-i nimic. Pune in aplicare urmatoarele 10 de sfaturi. In ciuda faptului ca sunt tocmai din anul 1952, deci nu sunt de actualitate, sintetizeaza foarte bine ce ar trebui sa faci:

1. Pentru masa de mic dejun pune o floare intr-un suport de ou fiert. Potrivit regulii, poti proceda la fel si in cazul mesei de pranz, cu exceptia faptului ca, de data aceasta, numarul florilor trebuie sa coincida cu numarul mesenilor.

2. Inainte de a taia florile din gradina, uita-te cu atentie la forma lor, astfel incat sa le retezi la lungimea necesara.

3. Pregateste mici buchetele din banuti (e o floare de talie mica), albastrele si nu numai.

4. Pentru un aranjament estival, pune pe masa mere verzi sub forma de cerc, iar in mijlocul lor flori albe de gradina, in eprubete. Pata de culoare obtii daca printre ele inserezi un singur trandafir rosu sau o gerbera galbena.

5. Umple un cosulet alb cu margarete si cu cirese rosii.

6. Ori de cate ori ai nevoie, foloseste ata foarte subtire. Mare grija, in schimb, sa nu o strangi foarte tare. In caz contrar, se va vedea urat.

7. Pune mai multe frunze de vita-de-vie pe o bucata de ata subtire, aranjeaz-o pe masa sub ce forma doresti, iar in mijloc pune florile tale preferate.

8. Profita de frunze si ascunde tulpinile florilor din vaza.

9. Pentru masa din gradina sau de pe terasa, foloseste-te si de fructe. Spre exemplu, aseaza doua banane una langa alta, ca si cum ar cuprinde ceva, iar in mijlocul lor pune flori de vara.

10. Pe masa aranjata cu ocazia unei petreceri arata foarte bine trandafirii pusi in cate un pahar de sampanie.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Aranjamente florale – 10 sfaturi din 1952 (I)“

Lasa un comentariu