Orice particula de praf, orice ploaie, orice vant lasa urme inestetice pe sticla. De multe ori mi s-a intamplat sa ploua chiar a doua zi dupa ce am sters ferestrele. Sa nu credeti ca luceau mai apoi. Dimpotriva, praful din aer, amestecat cu apa, se prinsese de sticla. Si iarasi scoteam carpele si solutia pentru sters. Din cauza acesteia din urma, insa, mainile mi se uscau, iar in perioada mai rece, chiar crapau. Asa ca am cautat solutii ca sa nu mai folosesc substante toxice.

Am tot citit sfaturile gospodinelor, de pe diverse forumuri, si am pus in practica tot ce am gasit. Iata metodele care functioneaza in cazul ferestrelor mele:

1. Mix de apa si bicarbonat. Daca stii ca petele din fereastra sunt foarte vechi, amesteca bicarbonat de sodiu cu apa, apoi pulverizeaza. Mixul e mai puternic decat otetul.

2. Mix de otet si alcool. Ca sa luceasca si sa pot indeparta orice urma de mizerie, am amestecat o parte otet, o parte apa si o parte alcool cu o canita de zeama de lamaie. Am pus totul intr-o sticla cu pulverizator, am agitat foarte bine, apoi am sters ferestrele si le-am uscat cu o laveta. Nu este o solutie toxica!

3. Amoniac. Da, este bun nu doar pentru prajituri, ci si pentru curatenie. La fel, amesteca-l cu apa si pulverizeaza. Conform instructiunilor gasite pe forumuri, ai nevoie de vreo 3 litri de apa si de o jumatate de cana de amoniac.

4. Ceai din plante. Pregateste un ceai foarte concentrat, ca sa stergi geamurile. Tot ce trebuie sa faci este sa pui in jur de7-8 saculeti de ceai in vreo 1-2 litri de apa si sa-i lasi cel putin 12 ore la macerat.

5. Felii de cartof. Ca sa scap de petele din sticla, am frecat-o cateva minute cu felii de cartof, apoi am sters-o cu un mix de apa si alcool. Astfel au disparut si mizeria, si petele.

Daca ferestrele locuintei sunt inalte si nu reusesti sa ajungi pana sus, foloseste o matura cu jet de apa. Coada extensibila de pana in 1,7 metri iti va fi de un real folos!



Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Ferestre curate – trucuri la indemana oricui“

Lasa un comentariu