Pliculete cu silica gel – 8 utilizari in gospodarie

Aproape de fiecare data cand cumpar incaltaminte, indiferent ca sunt ghete, pantofi sau balerini, in cutie gasesc 1-2 pliculete cu silica gel. In mod normal, ele se imprastie prin papuci pentru a absorbi umezeala si pentru a-i mentine cat mai uscati. Stiai insa ca ele pot fi utilizate si pentru alte lucruri?

Iata cateva dintre ele:

1. Iti salveaza telefonul. In cazul in care ai avut “norocul” sa-l scapi in apa, scoate-i repede cartela SIM si bag-o intr-un plic cu silica gel. Dupa cateva zile, ar trebui sa functioneze normal, intrucat granulele absorb toata umeazeala. Tine minte: pana refolosesti telefonul, lasa sa treaca 3-4 zile.

2. Au grija de albumul cu fotografii. Sa recunoastem! Uneori, trec luni sau chiar ani pana ne facem timp sa mai rasfoim albumul cu fotografii. Ca sa nu ai surpriza neplacuta sa constati ca unele s-au deteriorat din cauza umezelii din camera ori ca s-au decolorat, pune cate un pliculet cu silica gel printre paginile lui.

3. Pastreaza ca noi discurile de vinil, CD-urile, colectiile de cartonase, cutiile cu acte etc.

4. Oriunde stii ca exista umiditate, sunt necesare plicuri cu silica gel, adica in garaj, in podul locuintei, in pivnita, in bucatarie etc. Astfel, previi si oxidarea echipamentelor de gradinarit.

5. Mentin in stare foarte buna ornamentele de Craciun (intrucat in cutia acestora umbli o singura data pe an, plicurile ar trebui sa fie indispensabile).

6. Indeparteaza mirosul greoi din paginile cartilor cumparate de la anticariat.

7. Absorb mirosul neplacut din geanta cu lucrurile pentru sala.

8. Mentin un mediu uscat pentru semintele pe care vrei sa le plantezi, daca le pui printre acestea.

Iata, asadar, cateva motive pentru a nu mai arunca pliculetele cu silica gel! Aduna-le intr-un sertar. Ai grija, in schimb, sa nu ajunga cei mici la ele.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Pliculete cu silica gel – 8 utilizari in gospodarie“

Lasa un comentariu