Magnetoterapia sau terapia cu magneti este o practica ce implica utilizarea campurilor magnetice statice.
Practicienii sustin ca expunerea anumitor parti ale corpului la campurile magnetice produse de magneti, are efecte vindecatoare.

banda-magnetica-pentru-incheietura-2883Produse
Produsele pentru magnetoterapie includ bratari magnetice si bijuterii, curele magnetice pentru incheieturi, glezne si genunchi, talpi de pantofi, saltele, paturi, creme magnetice, suplimente, tencuieli, patch-uri si apa care a fost magnetizata.

Ce spun practicienii?
Cea mai frecvent intalnita si sustinuta influenta este cea asupra fluxului de sange din tesuturi. Campul din jurul dispozitivelor magnetice este mult prea slab pentru a afecta hemoglobina sau alte componente sanguine.
Alti practicieni sustin ca magnetii pot restabili echilibrul energetic electromagnetic al organismului, insa acest echilibru nu este recunoscut medical.

Eficacitate
S-au facut mai multe studii, de-a lungul timpului, pentru a investiga ce rol au aceste campuri magnetice pentru sanatate. Acestea sustin ca promisiunile legate de longevitate si tratament impotriva cancerului sunt neverosimile si nu sunt sustinute de nicio cercetare.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Despre terapia cu magneti“

Lasa un comentariu