Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Mini-tarte cu dovleac” a fost oferita de coolinaria:
Mini tarte cu dovleac Ingrediente:

Pentru umplutura:

  • 300 ml lapte condensat
  • 350 ml piure de dovleac (pulpa de dovleac fiarta si pasata fin)
  • 1 ou
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 5 ml vanilie

Pentru aluat:

  • 230 gr unt
  • 375 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • putina zeama de lamaie
  • 80 ml apa rece ca gheata
Traditionala placinta aromata cu dovleac poate fi inlocuita cu mini-tarte, mai elegante si mai usor de servit.

 

Mod de preparare:

Amestecati bine cu mixerul toate ingredientele pentru umplutura.

Preparati aluatul pentru mini-tarte astfel:
Taiati untul bucatele si amestecati-l cu faina.
Bateti galbenusurile cu putina zeama de lamaie si apa rece ca gheata.
Incorporati cu o furculita acest amestec umed in cel de faina cu unt, pana incepe sa se formeze un aluat lipicios.
Turtiti aluatul, impachetati-l in folie alimentara si dati la rece minim o ora.

Dupa ce-l scoateti din frigider, rulati-l de 5 mm grosime si decupati cerculete potrivite pentru dimensiunea formelor de copt pe care le aveti (de exemplu cu un pahar cu diametrul de 7-8 cm).
Puneti aluatul intr-o tava de briose unsa in prealabil (daca este din silicon, nu necesita ungere), puneti umplutura de dovleac pana aproape de buza tartelor si coaceti 20 de minute la 190 grade.

Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Mini-tarte cu dovleac:

set-de-6-forme-din-silicon-pentru-briose-4581

6 forme din silicon pentru briose.

Aceste mici forme din silicon sunt potrivite pentru orice reteta de briose.
Totul va fi mai usor de preparat decat in forme traditionale, pentru ca aluatul nu se mai lipeste.

 

 

mixerul-bucatar--3728.55.17
Mixer bucatar
.

Acest mic bucatar este livrat cu 2 teluri: unul pentru spume, iar celalalt pentru aluat!
Dupa utilizare, totul este aranjat pe suport!!

 

 

forma-din-silicon-11-mini-briose-159
Forma silicon 11 mini briose.

Datorita aliajului de silicon si aluminiu, aceasta noua generatie de forme este cea mai adecvata pentru patiserie!

 

 

 



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Mini-tarte cu dovleac“

Lasa un comentariu