Culoarea verde – semnificatie

Verdele este culoarea vietii, a reinnoirii naturii si a energiei, fiind asociata cu cresterea, armonia, prospetimea, siguranta si fertilitatea.
De asemenea, aceasta culoare aminteste in mod traditional de bani, ambitie, dar si de lacomie si gelozie.

trandafir-de-ierihon-530

Avand o mare putere de vindecare, verdele este considerat cea mai odihnitoare si relaxanta culoare pentru ochiul uman. Ea contribuie la imbunatatirea vederii, la stabilitate si rezistenta. Verdele ocupa mult spatiu in spectrul vizibil, fiind culoarea dominanta in natura. Este o alegere naturala in design-ul de interior.
Renasterea si cresterea sunt comune in sezonul de primavara, atunci cand toate plantele se intorc la viata, dupa lunile reci de iarna.

Culoarea verde ne afecteaza fizic si mental in mai multe moduri. Este linistitoare, relaxanta si tinereasca. Ajuta la atenuarea anxietatii, depresiei, nervozitatii si aduce cu sine un sentiment de speranta, sanatate, aventura si reinnoire, precum si de control, compasiune si armonie.

Aceasta culoare este folosita adesea pentru a indica siguranta in publicitatea pentru medicamente si produse medicale. Fiind direct legata de natura si energie, este folosita pentru a reprezenta si promova produsele bio.

ceainic-email-2l-5373

In diferite culturi, ea are alte sensuri. De exemplu, verdele este culoarea nationala a Irlandei si este asociata cu norocul, spiridusii, trifoiul si Ziua Sfantului Patrick.

Prea mult verde poate determina oamenii sa devina lenesi, lenti, depresivi si letargici.
Prea putin verde provoaca sentimente de apatie si teama de respingere.

Pietrele pretioase verzi ajuta la crearea echilibrului, la promovarea cresterii sau a schimbarii, dar si a optimismului si sperantei.

Diferitele nuante de verde au semnificatiile lor. De exemplu, verdele inchis inseamna lacomie, ambitie si bogatie, pe cand verdele galbui sugereaza boala, gelozie si lasitate. Verdele masliniu este culoarea pacii.Postat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Culoarea verde – semnificatie“

Lasa un comentariu