Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Tarta cu crema de lamaie” a fost oferita de coolinaria:
2907_b1 Ingrediente:

  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 180 ml zeama de lamaie
  • 160 ml smantana
  • Pentru aluat:
  • 150 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 115 gr unt, taiat bucatele
  • 2-3 ml vanilie
  • 30 ml apa rece
Un desert usor si delicios, potrivit pentru finalul mesei de pranz, dar si de servit invitatilor la o masa festiva.

 

Mod de preparare:

Pentru aluatul de tarta:
Puneti faina, sarea si zaharul intr-un castron mare.
Adaugati bucatile de unt si “piscati” cu degetele pentru a crea o textura de firimituri mari.
Faceti o gropita in mijloc, in care turnati apa rece si esenta de vanilie.
Mixati rapid pentru a forma aluatul. Nu amestecati excesiv!
Presati aluatul cu palma, formand un disc, pe care apoi il inveliti in folie alimentara si-l dati la rece 15 minute.
Rulati aluatul, tapetati cu el forma de tarta si dati la rece inca 15 minute.
Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius si coaceti aluatul in orb pana se rumeneste usor, aprox. 15 minute.
Pentru crema de lamaie:
Incalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Bateti ouale cu galbenusurile si zaharul intr-un castron.
Adaugati zeama de lamaie.
Adaugati smantana si bateti cu telul.
Strecurati in crusta de tarta.
Neteziti cu o spatula de silicon sa nu mai fie spuma la suprafata si spargeti eventualele bule.
Coaceti pana se asaza, aprox 30 minute.
Lasati sa se raceasca inainte de a servi.
Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Tarta cu crema de lamaie:

lant-pentru-blat-de-tarta-1788

Lant pentru blat de tarta. Practic in bucatarie ca greutate pentru aluatul de tarta copt in gol! Acest lant se asaza in spirala pe aluat in timpul coacerii, pentru a-l impiedica sa se umfle si sa se ingusteze in acelasi timp, pastrandu-l uniform. O solutie mult mai eleganta decat traditionalele boabe de fasole pentru a coace aluat in orb. Coaja de tarta astfel rezultata o puteti umple apoi cu orice compozitie doriti pentru a obtine tarta cu fructe sau tarta aperitiv, pentru care nu este necesara coacere.

 

forma-pentru-tarta-cu-fund-detasabil-3557Forma pentru tarta cu fund detasabil.

Foarte practic, fundul acestei forme antiaderente pentru tarte este detasabil pentru a scoate mai usor prajitura din forma.

 

 

 

 

forma-din-silicon-rotunda-pentru-tarta-3941.426.00.0065_05Forma din silicon rotunda pentru tarta.

Cu aceasta forma din silicon, veti gati foarte rapid tort sau pandispan in forma rotunda clasica.

 

 

 



Postat in categoria:     Bucatarie
Un comentariu la “Reteta saptamanii: Tarta cu crema de lamaie“
  • Andreea a spus:

    Arata minunat aceast tarta! Cred ca voi incerca si eu reteta! :D Imi plac toate retetele pe care le postati, am incercat cateva si sunt minunate! Multumim pentru idei! :D

Lasa un comentariu