Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Sos de ciuperci pentru paste” a fost oferita de coolinaria:
2895_b1 Ingrediente:

  • 60 gr unt
  • 450 gr ciuperci portobello, tocate
  • 350 ml vin rosu dulce
  • 475 ml smantana
  • 3-4 gr busuioc proaspat, tocat
Folositi acest sos pentru a da o savoare deosebita pastelor. Optional, puteti rade deasupra putin parmezan si macinati cativa fulgi de ardei iute (chili).

 

Mod de preparare:

Topiti untul intr-o tigaie adanca la foc mediu.
Adaugati ciupercile si lasati pe foc pana se inmoaie, amestecand din cand in cand.
Adaugati vinul si lasati sa fiarba inabusit pana scade la jumatate.
Adaugati smantana si lasati din nou sa fiarba inabusit pana se ingroasa sosul.
Chiar inainte de a servi, adaugati busuiocul tocat si amestecati.
Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Sos de ciuperci pentru paste:

foarfece-cu-5-lame-216

Foarfece cu 5 lame. De 5 ori mai eficient pentru verdeturi decat un cutit de bucatarie! Ustensila perfecta pentru a taia, toca si marunti plantele aromatice intr-o clipa. Nu mai riscati sa va taiati in lama cutitului si, in plus, faceti toate aceste operatiuni de 5 ori mai repede. Ceapa verde, patrunjelul, mararul si toate verdeturile care fac mancarurile mai gustoase vor fi taiate rapid si usor!

aparat-de-tocat-92

Aparat de tocat. Apasati pe maner de cateva ori si totul e tocat – tine locul robotului de bucatarie pentru operatiuni simple. Intr-o clipa ceapa, patrunjelul, usturoiul sau ierburile aromate vor fi tocate marunt. Nu mai este nevoie sa folositi cutitul sau robotul de bucatarie ori de cate ori e ceva de maruntit. E mai rapid si mai sigur, indiferent cat aveti de tocat.

cutie-cu-razatoare-soricel-4674

Cutie cu razatoare “soricel”. Legumele si branza rasa cad direct in cutia atasata de aceasta razatoare micuta in forma de soricel.



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Sos de ciuperci pentru paste“

Lasa un comentariu