Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Inghetata de vanilie cu negresa” a fost oferita de coolinaria:
2881_b1 Ingrediente:

  • 60 gr ciocolata semi-dulce, maruntita
  • 60 gr unt nesarat, plus extra pentru uns tava
  • 130 gr zahar brun
  • 2-3 ml esenta de vanilie
  • 1 ou mare, batut usor
  • 50 gr faina
  • 1 1/2 linguri cacao pudra neindulcita
  • 80 gr nuci pecan, prajite si maruntite
  • 1 kg inghetata de vanilie
Se prepara o negresa cu multa ciocolata si nuci pecan tocate, mai subtire decat ati gati-o de obicei, si se amesteca cu inghetata de vanilie (cumparata sau preparata in casa). Serviti cu siropul preferat.

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti cu unt o tava de copt patrata de 23 x 23 cm.
Topiti la baie de aburi ciocolata cu untul, amestecand des cu o lingura de lemn.
Luati de pe foc si adaugati zaharul si esenta de vanilie, amestecand tot cu lingura de lemn.
Lasati sa se raceasca cateva minute.Adaugati in amestecul de ciocolata oul batut.
Cerneti deasupra faina si cacao, apoi amestecati bine.
Adaugati nucile si amestecati.
Transferati aluatul in tava, netezind sa fie in strat uniform.
Coaceti negresa 12-15 minute si lasati-o sa se raceasca in tava inainte de a o felia.Intre timp, scoateti inghetata din frigider cat sa se inmoaie, dar nu sa inceapa chiar sa se topeasca.
Transferati inghetata intr-un castron mare.
Maruntiti negresa si amestecati-o cu inghetata.
Transferati desertul intr-o cutie etansa pentru congelator si serviti dupa ce ingheata la loc.
 Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Inghetata de vanilie cu negresa:

lingura-cantar-electronic-5448

Lingura cantar electronic. Cantariti totul mult mai usor folosind lingura dozatoare. Aceasta lingura speciala, care are cantar electronic incorporat, va permite sa dozati mult mai rapid si usor toate ingredientele necesare! Foarte utila pentru condimente si alte cantitati mici, o puteti folosi pentru a transfera ingredientele din recipientul in care le pastrati direct in bolul in care aveti nevoie, fara a le mai trece si pe cantarul de bucatarie.

cratita-pentru-baie-de-aburi-3520

Cratita pentru baie de aburi. Aceasta cratita ingenioasa poseda un fund dublu cu deschizatura pentru a turna apa pentru baia de aburi. De mici dimensiuni, este ideala pentru pregatit sosuri, pentru topit ciocolata si unt, pentru fiert oua si incalzit lapte.

vas-special-pentru-baie-de-aburi-3326

Vas special pentru baie de aburi. Acest recipient conceput pentru baia de aburi se asaza deasupra unei cratite. Practic, are doua capete pentru turnat, unul pe fiecare parte.



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Inghetata de vanilie cu negresa“

Lasa un comentariu